Ekonomi

TURİZMCİLER GELDİ ZİRVE BUGÜN

TURİZMCİLER GELDİ ZİRVE BUGÜN

TURİZMCİLER GELDİ ZİRVE BUGÜN
28-09-2018 07:59

YATIRIM GELECEK, TURİST SAYISI ARTACAK

Sıcak termal, soğuk çermik, balıklı kaplıca, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Divriği Ulu Cami´nin yanı sıra çok sayıda esere ev sahipliği yapan ilimizde gerçekleştirilen 3´üncü Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi, hem yerel ekonomiyi canlandıracak hem de önümüzdeki süreçte turist sayısını kat-kat artıracak.

BÜTÇESİ 2 MİLYONU AŞTI

5 kıta 52 ülkeden katılımla başlayan zirve, 2 milyon lirayı aşan bir bütçeye mal olacak. 256 alım heyetinin davet edildiği zirveye 52 köşe yazarı, 15 ülkeden 15 televizyon ve medya yazarı, termal alanında önemli çalışmalara imza atan bilim adamları katıldı. 3´üncü Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi kapsamında Russia 1 televizyonunda ise 15 Ekim tarihi itibariyle 2,5 ay boyunca ilimizdeki termal kaplıcaların tanım filmi ve reklamları yer alacak. 3 gün sürecek olan zirve kapsamında ilimize gelen turizmciler ilimizdeki tüm değerleri gezip inceleme fırsatı bulacak.

Nurettin ÇUKURYURT/

İlimiz tarihinin en önemli organizasyonu olan 3´üncü Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi dün yoğun bir katılımla başladı. 5 kıta 52 ülkeden katılımın olduğu zirve kapsamında tarihi Behrampaşa hanında açılış programı gerçekleştirildi.

Vali Davut Gül, Türkiye Sağlık Turizmi Gelişme Konseyi Başkanı Emin Çakmak, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, İl Özel İdare Genel Sekreteri Nebi Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü´nün katıldığı zirvenin açılış konuşmasını yapan Vali Davut Gül, zirvenin Sivas ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

3 gün sürecek olan zirve ile birlikte yerel ekonominin canlanmasını arzu ettiklerini kaydeden Vali Gül, ?Bu Sivas tarihinde yapılan en önemli organizasyon. Bunun sonucunu gelecek 2-3 yıl içerisinde fazlasıyla göreceğiz. Buradaki tecrübelerimizle de daha iyisini sunacağız" diye konuştu.

SİVAS´IN YILDIZI PARLAYACAK

Konuşmanın ardından katılımcıların onuruna Sivas mutfağına özel yemek ikram edildi. 3´üncü Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi bugün Cumhuriyet Üniversitesi´nde termal ve sağlık turizm tanım filmi ile başlayacak. Termal ve sağlık kuruluşlarının tanıtım sunumları ve B2B görüşmeleri ile devam edecek olan zirve kapsamında termal sularımız ve balıklı kaplıcaların tedavi özellikleri sunum eşliğinde katılımcılara anlatılacak. Çeşitli görüşmelerin de yapılacağı zirve 29 Eylül´de balıklı kaplıca ziyareti ile son bulacak.

Yaklaşık 2 milyonları aşan bir bütçeye mal olan zirve ilimizdeki 3 günlük programın yanı sıra çeşitli televizyonlarda reklam edilecek. 52 ülkeden 256 katılım heyeti, 52 köşe yazarı, 15 ülkeden 15 televizyon ve medya yazarının ile yerli acenteler ile turizm yazarlarının katıldığı zirve kapsamında 15 Ekim itibariyle Russia 1 televizyonunda 2,5 ay boyunca ilimiz ve Sivas´taki termal kaplıcaların tanıtım filmleri, reklamları gösterilecek, haftada 3 gün yayınlanacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER