Gündem

Türk Milleti Bir Duruş Sergilemiştir

AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Genç Toy, 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Toy, Sivas Kongre’sinde alınan kararlar, atılan adımlar ve sonuçlar itibarı ile Sivas’ın milli iradenin tecelligâhı olduğunu söyledi.

Türk Milleti Bir Duruş Sergilemiştir
03-09-2024 16:20
SİVAS

Haber Merkezi

Toy mesajında, “Çok ağır şartlar altında, her türlü imkânsızlık ve yokluk içinde geçen mücadele yıllarında Sivas, İstiklal Harbi’mizin mihenk taşı olmuştur.

Sivas, jeopolitik konumu sebebi ile emniyetli olmasının yanında Sivaslıların sağlam duruşları, milli refleksleri ve cesaretleri sebebiyle de emin belde görülmüş ve bu sebeple Kongre için tercih edilmiştir.

Atatürk’ün “Burada bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararlar verildi.” Dediği Sivas Kongresi ile başlayan sürecin sonunda ülkemiz işgalcilerden kurtulmuş ve yeni devletimiz kurulmuştur.

Bugün bize düşen; Sivas Kongresi'nde tebellür eden milli duruşa sahip çıkmak ve bunu gelecek nesillerimize aktarmak, tarihimizden aldığımızı güçle ülkemizin her alanda hak ettiği noktaya ulaşması için azim ve kararlılıkla çalışmaktır.” ifadelerine yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER