Polemik

Türkiye'de maymun çiçeği alarmı!

Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘acil durum’ alarmı verdiği maymun çiçeği virüsünün İstanbul’da görüldüğü iddiasına ilişkin ilk açıklama geldi.

Türkiye'de maymun çiçeği alarmı!
11-09-2024 17:14
SİVAS

Haber Merkezi

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde, yabancı uyruklu bir kişide maymun çiçeği hastalığı şüphesi üzerine sağlık ekipleri harekete geçti. Şüphe üzerine yapılan ilk müdahalede hastadan alınan numuneler incelendi.

MAYMUN ÇİÇEĞİ ÇIKMADI

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kişinin sağlık protokollerine uygun şekilde hastaneye nakledilerek gerekli testlerin yapıldığı, tetkiklerin sonucunda ise maymun çiçeği hastalığı bulunmadığının tespit edildiği duyuruldu.

Resim

MAYMUN ÇİÇEĞİ NEDİR?

Maymun çiçeği, yaygın olarak ateş, baş ağrısı, kas ve sırt ağrıları, enerji düşüklüğü ve lenf düğümlerinde şişlik gibi belirtilerle ortaya çıkarken, deri döküntüleri veya mukozal lezyonlar da bu hastalığın en belirgin semptomları arasında yer alıyor.

Hastaların çoğu, kas ve baş ağrısı gibi belirtileri göz ardı ettiği için, vakalar genellikle ilerleyen aşamalarda tespit ediliyor ve tedavi süreci gecikiyor.

Türkiye'de görülen Maymun Çiçeği hakkında ne biliyoruz? Belirtileri neler? | Euronews

NASIL BULAŞIR?

Maymun çiçeği, virüsü taşıyan biriyle yakın temas, kontamine olmuş materyallerle temas veya enfekte hayvanlarla etkileşim sonucu bulaşabilir. Ayrıca, hamilelik sırasında fetüse ya da doğum esnasında ve sonrasında yenidoğana geçme riski de bulunuyor. Hastalığın tedavisi, semptomların hafifletilmesine yönelik destekleyici bakım, sıvı alımı ve enfeksiyonların önlenmesi gibi yöntemlerle yapılıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER