Medya

Türkiye’de Sigaralar İçin Görülmemiş Karar

Türkiye’de sigara satışına ilişkin şu ana kadar hiç görülmemiş bir karar ortaya çıktı. Sigara tiryakilerine kötü haber, artık alamayacaksınız. İşte tüm ayrıntılar...

Türkiye’de Sigaralar İçin Görülmemiş Karar
02-07-2024 16:25
SİVAS
HABER MERKEZİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) tütün ürünlerinin yasaklanmasını öngören bir kanun ve tütün ile alkol piyasasını düzenleyen kanunda değişiklik yapacağı iddiaları gündeme geldi.

2/8
Türkiye’de sigaralar için görülmemiş karar. Artık alamayacaksınız 2

Bu bağlamda, tütün şirketlerinin sigara izmaritlerini temizlemek için çöp veya kirletme bedeli vergisi ödemesi konusu da gündeme geldi. Ayrıca, diğer ülkelerdeki uygulamalar incelenerek sigara satışının tamamen yasaklanması gibi radikal adımların da düzenleme önerileri arasında olduğu belirtildi.

3/8
Türkiye’de sigaralar için görülmemiş karar. Artık alamayacaksınız 3

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili detaylı çalışmalar yapılması talimatı verdi ve bu çalışmaların Meclis'in yeni yasama döneminde ele alınacağını bildirdi.

4/8
Türkiye’de sigaralar için görülmemiş karar. Artık alamayacaksınız 4

UYGULAMA İÇİN TARİH BELİRLENECEK

Sağlık Bakanlığı'nın öncülüğünde gerçekleştirilecek ön çalışmalarda, halk sağlığını koruma görevine sahip kurum ve kuruluşlarla yapılacak görüşmeler sonucunda belirlenen bir tarihten itibaren, yeni doğan nesillere sigara satışının yasaklanması gündeme gelecek.

5/8
Türkiye’de sigaralar için görülmemiş karar. Artık alamayacaksınız 5

Bu yasal düzenleme gerçekleşirse, 18 yaş altı bireylere yönelik sigara satışına daha sıkı bir denetim getirilecek. Böylece, özellikle 15 yaş altındaki gençlerin sigaraya başlamasının önlenmesi hedeflenecek.

6/8
Türkiye’de sigaralar için görülmemiş karar. Artık alamayacaksınız 6

Ticaret Bakanlığı, Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanun'da yapılacak değişiklik önerilerini içeren yeni düzenlemeleri gündeme getirecek. Bu çerçevede, tütün şirketlerinin sigara izmaritlerini temizlemek için çöp veya kirletme bedeli vergisi gibi önlemler tartışılacak

7/8
Türkiye’de sigaralar için görülmemiş karar. Artık alamayacaksınız 7

Yapılan çalışmalar sırasında bilim insanlarının görüşlerine başvurulacak ve dünya genelinde benzer sigara yasaklarıyla ilgili örnekler de detaylı bir şekilde inceleneceği belli oldu.

8/8
Türkiye’de sigaralar için görülmemiş karar. Artık alamayacaksınız 8

AK Parti yetkilileri, İngiltere'nin 2009 sonrası doğan nesillere sigara satışını yasaklayan yöntemini, İspanya'da tütün endüstrisinden sigara izmariti vergisi alan uygulamayı ve 2025'e kadar ülke genelinde genişleyecek olan İzlanda modelini araştırdıklarını ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER