Gündem

Türkiye’nin 81 İlinde Geçerli Olacak

Şehir içi toplu ulaşımda yeni bir dönemi başlıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın açıklamasına göre, bu kart sayesinde belediye otobüslerine binmek artık çok daha pratik hale gelecek. İşte detaylar....

Türkiye’nin 81 İlinde Geçerli Olacak
07-06-2024 14:25
SİVAS
Haber Merkezi

Türkiye Kart, şehir içi toplu ulaşımı teknolojiyle buluşturuyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın açıklamasına göre, bu kartla belediye otobüslerine binmek hem daha kolay hem de daha güvenli hale gelecek.

2/9
Türkiye’nin 81 ilinde geçerli olacak: Artık herkes onu kullanacak 2

PTT A.Ş. ile Vakıf Katılım arasında birçok bankacılık işlemini kapsayan bir iş birliği protokolü imzalandı.

3/9
Türkiye’nin 81 ilinde geçerli olacak: Artık herkes onu kullanacak 3

81 İLDE GEÇERLİ OLACAK

PTT Pul Müzesi'nde düzenlenen imza töreninde konuşan PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, kent içi toplu taşımada kullanılan ulaşım kartlarında yeni bir dönemin başlayacağını belirtti.

4/9
Türkiye’nin 81 ilinde geçerli olacak: Artık herkes onu kullanacak 4

Gülten, Türkiye Kart Projesi’nin gelecek yıl 81 ilin tamamında hayata geçirileceğini aktarırken farklı şehirlerin toplu ulaşım kartlarını entegre edecek bu yenilikçi projenin, 2024 yılı sonuna kadar ülke genelindeki kişilerin yüzde 50'sine ulaşması bekleniyor.

5/9
Türkiye’nin 81 ilinde geçerli olacak: Artık herkes onu kullanacak 5

Türkiye Kart, şehir içi toplu ulaşımda tüm sistemlerle entegre olacak şekilde tasarlandı. Bu yenilik sayesinde yurttaşlar, bulundukları şehrin dışında da aynı kartla toplu taşıma araçlarını kullanabilecekler. Tüm şehirlerin ulaşım kartları, tek bir kart üzerinden çalışarak birbirine entegre olacak.

6/9
Türkiye’nin 81 ilinde geçerli olacak: Artık herkes onu kullanacak 6

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten’in açıklamalarına göre, bu çalışma yurttaşların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hayata geçirildi.

7/9
Türkiye’nin 81 ilinde geçerli olacak: Artık herkes onu kullanacak 7

Gülten, Türkiye Kart’ın belediyelerle entegrasyon içinde çalışacağını ve bu yıl içerisinde yaygınlaşmasını hedeflediklerini belirtti.

8/9
Türkiye’nin 81 ilinde geçerli olacak: Artık herkes onu kullanacak 8

Türkiye Kart’ın kredi kartlarında da sunulacağını ifade eden Gülten, projenin dünya çapında benzersiz bir teknoloji olduğunu vurguladı.

9/9
Türkiye’nin 81 ilinde geçerli olacak: Artık herkes onu kullanacak 9

Öte yandan Türkiye Kart'ın cep telefonu ve karekod ile ödeme sistemlerini de destekleyeceğinin altını çizdi. Projenin ilerleyen dönemlerde şehir içi toplu ulaşım kartlarının kullanımını sonlandırması bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER