Gündem

Türkiye’nin En İyi Gözlem Noktası Gürün

Amerikan Uzay Ajansı (NASA) tarafından belirlenen dünyanın en iyi gözlem noktaları arasında Tersakan Ziyaret Tepesi’de yer alıyor. Bu derecelendirmeye göre 1 numaralı gözlem noktaları arasında ülkemizde hiçbir bölge yer almazken 2 numaralı kategoride Tersakan Ziyaret Tepesi de bulunuyor.

Türkiye’nin En İyi Gözlem Noktası Gürün
23-07-2023 11:40
SİVAS

Arife Defne ARSLAN 

Tersakan Ziyaret Tepesi’nde çıplak gözle bile tüm samanyolu ve yıldızlar rahatlıkla gözlemlenebiliyor. Ayrıca “karanlık kalitesi” en yüksek yer de Tersakan Ziyaret Tepesi olarak biliniyor. Dünyada astro fotoğrafçılarının bildiği ve takip ettiği bu teknik bilgi ile o yöreye ciddi bir alternatif turizm kaynağı sağlıyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen astro fotoğrafçılar etkin sosyal medya paylaşımlarıyla da yöre hakkında takipçileriyle etkileşime giriyorlar. Ayrıca bölgenin “Karanlık Gökyüzü Parkı” ilan edilmesi için “Uluslararası Karanlık Gökyüzü Parkları Birliğine” sunulması için Gürün Kaymakamı  Halil Yazıcı da yoğun çaba harcıyor.

Tersakan Kültür Vakfı ev sahipliğinde yapılan çalışmaya Gürün Kaymakamlığı, Gürün Belediyesi, Gürün Kültür ve Sanat Vakfı, Bozhüyük ve Camiliyurt (BOZCADER) Londra, İstanbul, Ankara şubeleri destek veriyor.

SivasEkspres- Sivas Ekspres Gazetesi - Sivas Haberleri - Haberler - Sivas

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER