Yaşam

Türkiye'yi sağanak vuracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava durumu haritasını yayınlayarak sağanak yağışlar için sarı ve turuncu kodlu uyarılar verdi.

Türkiye'yi sağanak vuracak
27-07-2024 14:24
SİVAS

Haber Merkezi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava durumu haritasını yayınlayarak sağanak yağışlar için sarı ve turuncu kodlu uyarılarda bulundu. İstanbul da dahil olmak üzere birçok ilde devam eden sağanak yağışların etkisini artıracağı bildirildi.

2/11
Meteoroloji duyurdu. Türkiye'yi sağanak vuracak 2

İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) de bu konuda vatandaşları tedbirli olmaları yönünde uyardı.

3/11
Meteoroloji duyurdu. Türkiye'yi sağanak vuracak 3

Türkiye genelinde yapılan değerlendirmelere göre, hava durumunun parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı öngörülüyor.

4/11
Meteoroloji duyurdu. Türkiye'yi sağanak vuracak 4

Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Ankara, Kayseri, Niğde ve Nevşehir çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Karadeniz bölgesi ile Çankırı, Kars ve Ardahan çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı belirtiliyor.

5/11
Meteoroloji duyurdu. Türkiye'yi sağanak vuracak 5

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR TAHMİNİ

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği, iç ve kuzeybatı kesimlerde ise yer yer mevsim normallerinin altında olacağı tahmin ediliyor.

6/11
Meteoroloji duyurdu. Türkiye'yi sağanak vuracak 6

Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden esecek; Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da ise güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında ise kuzey yönlerden kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) etkili olacak.

7/11
Meteoroloji duyurdu. Türkiye'yi sağanak vuracak 7

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

Yağışların, Karadeniz ile Çankırı, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, sel, su baskını, yağış anındaki kuvvetli rüzgarlar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

8/11
Meteoroloji duyurdu. Türkiye'yi sağanak vuracak 8

Rüzgarın, Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi öngörüldüğünden, rüzgarın yol açabileceği olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

9/11
Meteoroloji duyurdu. Türkiye'yi sağanak vuracak 9

14 İLE SARI VE TURUNCU UYARI

Meteoroloji tarafından 14 il için turuncu ve sarı kodlu uyarılar yapıldı. Sarı kodlu uyarı verilen iller şunlardır: Artvin, Giresun, Rize, Ardahan, Erzurum, Kars ve Trabzon. Turuncu kodlu uyarı yapılan iller ise Kastamonu, Sinop, Zonguldak, Ordu, Samsun, Bartın ve Düzce olarak belirtildi.

10/11
Meteoroloji duyurdu. Türkiye'yi sağanak vuracak 10

İSTANBUL'DA SAĞANAK HAFTA SONU DA SÜRECEK

AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da görülen gök gürültülü sağanak yağışların hafta sonu da devam etmesi ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

11/11
Meteoroloji duyurdu. Türkiye'yi sağanak vuracak 11

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. Bu nedenle, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar ve küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER