Yaşam

TÜRKİYE´DE İLK OLACAK

TÜRKİYE´DE İLK OLACAK

TÜRKİYE´DE İLK OLACAK
03-05-2017 07:58

Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın desteklediği proje Türkiye´de ilk kez Sivas´ta uygulanacak.

Erhan CEYLAN/

Türkiye´de ilk kez uygulanacak olacak Sivas Fasıl Heyeti Âşıklar ve Halk Oyunları Derneği´nin (SİFAHOD) geliştirdiği ?Engel Olma Destek Ol´ projesi engellilere hayat olacak.

Proje kapsamında ilimizdeki zihinsel ve bedensel engelliler, 16 Mayıs´ta saat 20.00´da Atatürk Kültür Merkezi´nde (AKM) sahneye çıkacak.

SABANCI´NIN KIZI DA DAVET EDİLDİ

Engellilerin koruyucu meleği Sakıp Sabancı´nın kızı Dilek Sabancı´nın davet edildiği program hakkında konuşan Sivas Fasıl Heyeti Âşıklar ve Halk Oyunları Derneği Başkanı Ahmet Ayık, dernek tarafından geliştirilen projeye Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın yanı sıra Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Türkiye Radyo Televizyonu (TRT), yerel televizyonlar ile Sivil Toplum Kuruluşlarının destek verdiğini açıkladı.

Türkiye´nin sevilen simalarından merhum Sakıp Sabancı´nın kızı Dilek Sabancı´yı ?Engel olma destek ol´ adlı programa davet ettiklerini ve Sivas´a gelmesi durumunda engellilere umut olacağını da sözlerine ekleyen Ayık, ?Doğuştan itibaren taşıdığı engeliyle yüzleşen ve verdiği mücadele ile engellilere umut olan Sabancı´nın bu projeye dahil olmasını çok isteriz. Türkiye´de ilk kez ilimizde uygulanacak olan proje kapsamında zihinsel ve bedensel engellilerimiz 16 Mayıs Salı günü saat 20.00´da Atatürk Kültür Merkezi´nde sahneye çıkacak. Down sendromlu bir kardeşimiz zeybek oynayacak. Bazıları halay çekecek bazıları ise duygularını türkülerle anlatacak. Böylece proje kapsamında hem farkındalık oluşturacağız hem de onlara destek vereceğiz? diye konuştu.

BİTİRİM ZEKİ DE SAHNE ALACAK

Ücretsiz ve halka açık olacak olan programda Sivaslıların ?Bitirim Zeki´ diye tanıdığı Yeşil Çam´ın eski karakterlerinden Zeki Keskin de sahne alacak.

1964´te geçirdiği kaza nedeniyle engelli olan ve zor şartlar altında hayatını kendi çabasıyla sürdüren Keskin, Nuri Sesigüzel, Aysel Tanju, Yılmaz Güney, Muhterem Nur gibi Türk sinemasına mal olmuş sanatçılarla kameralar karşısına geçmişti.

 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER