Sağlık

TURŞUYA RAĞBET

TURŞUYA RAĞBET

TURŞUYA RAĞBET
09-01-2017 09:39

Gökhan KARA /

 

                      Kış mevsimi ve soğuklar nedeniyle, gribal vakalarla tanışan vatandaşlardan bir bölümünün, içerisindeki sebzeler ve sirke sayesinde bağışıklığı kuvvetlendirme özelliği bulunan turşu için son günlerde, turşuculara akın ettiği gözleniyor.  

 

                Turşu satıcısı Recep Oltulu, turşunun genellikle kış aylarında yoğun halde tüketildiğini belirterek, son 2 haftada geçen yıllara oranla turşu satışlarında önemli artışlar olduğunu söyledi.

 

                Oltulu, mayalanma esnasında turşuda yararlı bakterilerin  kullanıldığını ifade ederek, "Probiyotik dediğimiz bu bakterilerin sağlık açısından çok faydası var. Bunlar bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor. Turşu, içerisinde bulunan probiyotik bakteriler sayesinde grip ve benzeri enfeksiyonlardan koruyor, aynı zamanda iştah açıyor, kışın vücut direncinin yüksek olmasının iyi beslenmeden geçtiğini bilmeyen yok. Bağışıklığı güçlendirdiği ve enfeksiyonlara karşı koruyucu olması nedeniyle büyük rağbet görüyor.Biz de vatandaşlara kış aylarında sofralardan turşuyu eksik etmemelerini öneriyoruz? dedi.

                

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER