Gündem

Uçak Seferleri İzmir İle Sınırlı Kalması, Sivaslılardan Talep

Türkiye’nin en modern havalimanlarından biri olan Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’ndan İstanbul uçuşları sonrası İzmir uçuşları da uzun yıllar sonra yeniden başladı. İzmir’e aktarmasız başlayan uçuşlar vatandaşları memnun ederken, 40 bine yakın Sivaslının yaşadığı Antalya’ya da aktarmasız uçak seferleri isteniyor

Uçak Seferleri İzmir İle Sınırlı Kalması, Sivaslılardan Talep
03-10-2024 09:17
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

Yılda yaklaşık 500 bin yolcunun hava yolunu kullandığı ilimizde Nuri Demirağ Havalimanı Anadolu’nun en yoğun havalimanlarından biri olma özelliği taşıyor.  17 Ekim 2023 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla hava trafiğine açılan havalimanında uzun yıllar sadece İstanbul’a direkt uçuş seferleri düzenlendi. Diğer iller için aktarma yapılması nedeniyle Sivaslıların yoğun yaşadığı illerde yaşayan vatandaşlar memleketlerin havayolu ile gelememenin sıkıntısını yaşadılar. Vali Yılmaz Şimşek ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in girişimleriyle İzmir uçak seferleri yıllar sonra yeniden başlarken Sivaslıların turizm bölgesi Antalya içinde uçak seferi beklentisi oluştu.

11 YIL ÖNCE ANTALYA’YA UÇAK VARDI

İlimizden Antalya’ya uçak seferi 11 yıl önce başlatılmıştı. 2013 yılında başlayan ve haftada üç gün gerçekleştirilen uçak seferi için karşılama töreni düzenlenmiş. Dönemin Valisi merhum Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve il protokolü Nuri Demirağ Havalimanı’nda uçağı karşılaşmıştı.

 

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER