Yaşam

UĞURLAMAYA 98.YIL KUTLAMASI

UĞURLAMAYA 98.YIL KUTLAMASI

UĞURLAMAYA 98.YIL KUTLAMASI
19-12-2017 07:56

Erhan CEYLAN/

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucu Mustafa Kemal Atatürk´ün 1919 yılında 108 gün kaldığı Sivas´tan ayrılışı temsili olarak dün bir kez daha canlandırıldı.

Atatürk´ün Sivas´tan ayrılışının 98. Yıldönümü nedeniyle dün Atatürk Anıtı´na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Cumhuriyet Üniversitesi Atatürk İlkeleri dersi okutmanı ve Milli Mücadelede 108 gün kitabının yazarı Necip Günaydın Atatürk´ün kaldığı Sivas´ta 108 gün boyunca yaşananlar hakkında sunum yaptı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Sivas´tan ayrıldıktan sonra, memnuniyetini 2 ayrı telgrafla dile getirdiğini söyleyen Günaydın, ?Sivas halkı misafirperverliğinin karşılığını CER Atölyesi ile almıştır? dedi.

Okutman Günaydın´ın konuşmasının ardından Etnografya Müze önünde Mustafa Kemal Atatürk, temsili olarak halk tarafından Ankara´ya uğurlandı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Temsili canlandırmada Atatürk, "108 gündür göstermiş olduğunuz misafirperverlikten dolayı Sivas halkına şükranlarımı sunarım. Allah´a ısmarladık efendiler" diyerek halkın önde gelenleri ile tek tek tokalaştı. Ardından da 1919´da kullanılan araca binerek Ankara´ya doğru hareket etti.

Atatürk´ü Belediye tiyatro sanatçılarından Bülent Olgun, yaverini Serdar Baltan, Sivas Müftüsünü ise Fatih Çiftçi canlandırdı.

Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Yardım Severler Derneği, Üretici Girişimci Kadınlar Derneği, Kimsesiz Çocukları Koruma Derneği, Buruciye Sultanları Derneği, Sivas 58 Kadın Girişimciler Derneği, Sivas Eğitim ve Kültür Derneği, Sende Gülümse Derneği, Milliyetçi Kadınlar Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türk Ocakları, Hacı Bektaşi Veli Vakfı ve Cem Vakfı Kadın Kolları´nın yer aldığı uğurlama töreni komitesine İYİ Parti İl Teşkilatı da destek verdi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER