Yaşam

?ULUSLARARASI BOYUTA TAŞIYACAĞIZ?

?ULUSLARARASI BOYUTA TAŞIYACAĞIZ?

?ULUSLARARASI BOYUTA TAŞIYACAĞIZ?
20-11-2018 07:57

Nurettin ÇUKURYURT/

İlimizde Valilik öncülüğünde yaklaşık 20 yıl önce İl Özel İdaresi´nce kurulan İç Anadolu Seçkin Irk Kangal Köpeği Eğitim, Koruma ve Üretim Merkezini gezen Vali Ayhan, Kangal köpeklerinin turizme çok büyük katkı sunacağını vurguladı.

Vali Ayhan, ?Kangal köpeklerini inşallah dünyada ve Türkiye´de hak ettiği yere getireceğiz. Kangal köpekleri Sivas´a önemli bir marka değeri kattı. Bizim de görevimiz bu markayı daha da ulusal ve uluslararası boyuta taşımaktır? dedi.

Meraküm mevkiinde bulunan Kangal köpeği ve üretim tesislerini hafta sonu ziyaret ederek tesis işletmecisi Hüseyin Yıldız´dan bilgi alan Vali Ayhan, ?Anadolu Arslanları´ olarak tanınan Kangal köpekleriyle bol bol fotoğraf çektirdi.

Sadakati, dost sıcaklığı, yabani hayvanlara karşı heybeti, sahibi ve çocuklara karşı uysal çok özel bir hayvan olan Kangal köpeklerinin Sivas´ta bir marka olduğunu kaydeden Ayhan, ?Bizim de görevimiz bu markayı daha da ulusal ve uluslararası boyuta taşımak. Kangal köpeğinin insana verdiği güven, korucuyu kimliği ve ihtişamıyla büyük bir farklılığı vardır. Bu farklılık, bilindiği üzere Avrupa ülkelerinin dikkatini çekti. İnşallah dünyada ve Türkiye´de hak ettiği yere getireceğiz ve turizme de çok büyük katkısı olacak" dedi.

Üretim çiftliği işletmecisi Hüseyin Yıldız ise, şehrimize gelen misafirlerin ve Kangal köpeklerini merak edenlerin Sivas Merkez Meraküm Mevkiinde bulanan çiftliğine uğramasını, Kangal köpeğinin hiçbir cins ve ırkta bulunmayan eşsiz özelliklerini yerinde incelemesi gerektiğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER