Eğitim

Üniversite Tercihi Dikkatli Yapılmalı!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve Öğretim Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Aysel Arslan, üniversite tercih dönemiyle ilgili açıklamalarda bulunarak üniversite tercihi yaparken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Üniversite Tercihi Dikkatli Yapılmalı!
13-07-2024 09:27
SİVAS

Sultan ÖZKARAMAN/

SCÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve Öğretim Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Aysel Arslan tercih dönemi öncesi öğrencileri uyardı.

Doç. Dr. Arslan yaptığı açıklamada, “Üniversite tercihi yapmak, bir gencin gelecekteki mesleğini belirlediği için tüm hayatını belirleyebilen bir süreçtir. Bu süreçte gençlerin öncelikle hangi mesleği seçmek istedikleri ile ilgili karar vermiş olmaları önemlidir. Gençlerin aldıkları puanlardan daha çok sıralamalarını dikkate almaları ve hem istedikleri bölüm hem de bu bölümün realitedeki iş olanakları ile bir denge kurmaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde YÖK tarafından açıklanan karara da değinen Doç. Dr. Arslan, “Tercih yaparken bu yıl YÖK tarafından alınan bir kararla devlet üniversitelerinde ikinci öğretimlerin kapatıldığı ve bazı bölümlerde kontenjanın düşürüldüğünü hesaba katarak çok dikkatli olunması önemlidir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus da bazı bölümlerde özel şartların olmasıdır. Bu şartların mutlaka okunması gerekmektedir. Tüm bu ayrıntılara dikkat etmek için ÖSYM’nin yayınladığı tercih kılavuzu mutlaka dikkatle incelenmelidir. Gençlerimizin tercih sürecinde bu konuların bilincinde olmaları hata yapmalarının önüne geçecektir. Hata yapmaktan korkan adayların bu konuda profesyonel yardım almalarını tavsiye ediyorum. Tercihlerde aşağı yukarı her yıl belirli düzeyde değişiklikler olduğu için tercih yapacak gençlerimizin kendi puan sıralamalarının biraz üstünden başlayarak aşağıya doğru yapmalarını öneririm” dedi.

Yapılacak olan tercihlerde dikkate alınması gereken bir başka noktaya dikkat çeken Doç. Dr. Arslan, “Üniversite tercihi yaparken önemli noktalardan biri de tercih yaptıkları üniversitenin akademik, fiziki, ekonomik ve sosyal olanaklarının iyi araştırılmış olmasıdır. Kampüsün büyüklüğü, güvenlik ağı, merkezi yerlere ulaşımı göz önüne alınmalıdır. Bu noktada gençler okulun bulunduğu yere bakmadan sadece üniversite adıyla tercih yaptıktan sonra bölümün bulunduğu konuma gittiklerinde büyük hayal kırıklıkları yaşayabilmektedir. Umarım üniversite tercihi yapacak her bir gencimiz başarısı oranında istediği üniversiteye ve bölüme yerleşir” ifadelerini kullandı.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres           haberler ekspres son dakika 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER