Gündem

?ÜNİVERSİTEMİZ KAN KAYBEDİYOR?

?ÜNİVERSİTEMİZ KAN KAYBEDİYOR?

?ÜNİVERSİTEMİZ KAN KAYBEDİYOR?
27-09-2017 07:59

Erhan CEYLAN/

BBP İl Başkanı Uğur Bulut, Cumhuriyet Üniversitesi´nin tercih edilme ve genel başarı sıralamasında ülke genelinde 69´ncu sırada yer almasını eleştirdi.

Parti binasında dün düzenlediği basın toplantısında üniversitenin son 4 yıllık performansını değerlendiren Bulut, ?1974 yılında kurulan üniversitemiz her alanda kan kaybetmeye devam ediyor. Cumhuriyet Üniversitesi ile aynı yıllarda kurulan üniversitelerin tercih edilme ve akademik durumu incelendiğinde üniversitemizin durumu hiç de iç açıcı olmadığı gözükmektedir? diye konuştu.

Ülke genelinde 2014´te 42´nci, 2015´te 55´nci, 2016´da 47´nci, 2017 yılında ise 69´ncu sırada yer alan Cumhuriyet Üniversitesin bu performansı ile Sivaslıları üzdüğünü belirten Bulut, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

?Cumhuriyet Üniversitesi´nin fakülteler bazındaki başarı durumu incelendiği ise yine benzer bir tablo ile karşılaşıyoruz. 2017 verilerine göre 29 Diş Hekimliği Fakültesi içerisinde üniversitemizin sıralaması 17, 62 Eğitim Fakültesi içerisinde 33, 37 Güzel Sanatlar Fakültesi içerisinde 17, 83 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi içerisinde 30, 18 İletişim Fakültesi içerisinde son sırada, 31 Mühendislik Fakültesi içerisinde 20, 17 Teknoloji Fakültesi içerisinde 14, 37 Tıp Fakültesi içerisinde 28, 22 Turizm Fakültesi içerisinde 19, 21 Veteriner Fakültesi içerisinde Cumhuriyet Üniversitesi 19´ncu sırada yer alıyor. Yine tam performans gösteren üniversitelerin toplam öğretim sayısı oranlarına bakıldığında Cumhuriyet Üniversitesi ilk 40´a bile giremediği ortadadır. Cumhuriyet Üniversitesi ile aynı yıllarda kurulan üniversitelerin sürekli gelişme gösterdiği buna rağmen üniversitemizin özellikle nitel anlamda gerilediği rakamlarla ortadadır.

REKTÖRLÜĞÜ KURTULUŞ REÇETESİ

Cumhuriyet Üniversitesinden daha sonra kurulan Erciyes Üniversitesinin bugünkü öğrenci sayısı 58 bin, fakülte sayısı ise 18´dir. Bu örnekleri daha genişletebiliriz. Peki bu sorunların çözümü ve üniversitemizin geliştirilebilmesi için ne yapılmalıdır?
öncelikle 52 bin öğrenciye sahip üniversitemiz her şeyden önce bilimselliği temel almalı evrensel düşünmeyi kendine amaç edinmeli ve liyakat ilkesinden asla taviz vermemelidir. Nicel büyümede daha çok nitel büyümeye geçilmelidir. Akademisyen alımlarında ahbap-çavuş ilişkileri değil de objektif kriterler temel alınmalıdır. Sivas yerelinde ise üniversitemizdeki bu kan kaybının nedenleri siyasilerle, bürokratlarla, sivil toplum örgütleriyle kapsamlı bir biçimde araştırılıp kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Üniversitemizin yönetimi üniversiteyi bir vakıf bir dernek gibi yönetmeden vazgeçmeli çağdaş yönetim ilkelerini referans almalıdır.?


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER