Gündem

UNUTMADIK

UNUTMADIK

UNUTMADIK
11-01-2018 07:35

 

 

 

Beste KURT

Sivas´ın basın şehitlerinden olan merhum gazeteci İsmail Güneş´i, 2018´in 10 Ocak gününde de unutmadık.

2009´da BBP eski Genel Başkanı Yazıcıoğlu´nun elim bir şekilde helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan İHA muhabiri İsmail Güneş´i, şehirde görev yapan arkadaşları Yukarı Tekke´deki kabri başında bir kez daha ziyaret etti, dualar okudu, rahmet diledi.

Yukarı Tekke Mezarlığı´nda bulunan İsmail Güneş´in kabrini ziyaret eden Kent Konseyi Basın Çalışma Grubu ve çeşitli kurumlarda görev yapan medya mensupları, İsmail Güneş başta olmak üzere görev başında şehit düşen tüm basın çalışanlarına dua etti.

İsmail Güneş´in eşi Yasemin Güneş, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutlarım. Bu işi çok zor şartlarda, çok özverili bir şekilde yapıyorlar. Bu iş aşk ve sevgi olmadan asla yapılmaz. Maddi getirisi olmadan, özlük hakları olmadan bu işi yapıyorlar. Sadece doğru ve tarafsız bilgiyi halka iletmek için bu görevi yapıyorlar. Çoğu zaman gazetecilere farklı şekilde davranılsa da onlar bu devletin ve milletin asıl taşlarından biridir? dedi.

ŞEHİTLİK UNVANI VERİLMELİ

Görev yaparken hayatlarını kaybeden gazetecilere şehitlik unvanı verilmemesini eleştiren, Güneş´in eşi Yasemin Güneş, ?Maalesef sadece bizlerin dilinde şehit diyoruz. Hrant Dink, Uğur Mumcu ve Abdi İpekçi de öyle. Şehitlik unvanı verilmiyor. Savaşta görev yaparken yaralananlara da gazilik verilmiyor. Bu unvanların verilmesi bizi mutlu etmeye yetecektir? dedi.

Kent Konseyi Basın Çalışma Grubu Başkanı Eraydın Aytekin, ?Bütün meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü canı gönülden kutluyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum. 10 Ocak vesilesiyle kıymetli arkadaşımız İsmail Güneş´i ziyaret etmek istedik. Başta İsmail Güneş olmak üzere meslek yaşantısını devam ettirirken şehit olan gazeteci arkadaşlarımıza Allah´tan rahmet diliyoruz. Onu her zaman yüreğimizde yaşatıyoruz. Yaşatmaya da devam edeceğiz.? dedi.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER