Ekonomi

Uzman İsimden Dikkat Çeken Dolar Kuru Tahmini

Prof. Dr. Veysel Ulusoy, dolar kurundaki oynaklığa vurgu yaparak, "Her durumda sonuç belirsizdir" yorumunda bulundu.

Uzman İsimden Dikkat Çeken Dolar Kuru Tahmini
19-02-2024 16:17

Haber Merkezi

TL, Ocak ayında dolar karşısında yüzde 2,7 değer kaybederken, yılbaşından bu yana toplamda yüzde 4,3'lük bir değer kaybına uğradı.

TL'nin değer kaybıyla birlikte yerel piyasalarda enflasyon endişeleri devam ederken, dolar kuru rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor.

"MAYIS AYINDA ENFLASYON ZİRVE YAPACAK"

Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan, geçen hafta açıkladığı yılın ilk enflasyon raporunu sunumunda, enflasyonun Mayıs ayında zirve yapacağını belirtti.

DEİK tarafından İstanbul'da düzenlenen Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla mücadelede alışılageldik yöntemleri takip edeceklerini belirterek, "Para politikamızda geleneksel bir yaklaşım benimseyeceğiz. Daha önce başarılı olduğumuz yolları izleyeceğiz" dedi.

"SONUÇ VAHİM"

Sosyal medya hesabı X üzerinden paylaşım yapan Prof. Dr. Veysel Ulusoy, "Döviz kuruyla ilgili belirsizlik seçim sonrası artabilir. Yüksek kurlar enflasyonu artırırken, sabit kur dış ticaret açığını ve düşük büyümeyi tetikleyebilir. Genel olarak, durum tutarsızlık gösteriyor." ifadelerine yer verdi.

MERKEZ BANKASI DOLAR KURU TAHMİNİ

TCMB'nin 2024 Şubat ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, reel ve finansal sektör temsilcileriyle yapılan ankete 68 katılımcı katıldı.

Ankete göre, katılımcıların yıl sonu dolar kuru beklentisi 40,02 TL olarak belirlendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER