Gündem

Uzman isimden korkutan deprem açıklaması

Tokat’ta meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremin ardından Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, 4 şehri işaret ederek önemli açıklamalarda bulundu.

Uzman isimden korkutan deprem açıklaması
25-07-2024 14:29
SİVAS

Haber Merkezi

Tokat'ta gerçekleşen deprem çevre illerde de hissedildi ve uzmanlar bu olay sonrasında hemen harekete geçti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, depremin merkez üssünün Tokat'ın Sulusaray ilçesinde olduğunu ve 7 kilometre derinlikte gerçekleştiğini belirtti.

Saat 23.20’de meydana gelen deprem çevre illerde de hissedildi ve vatandaşlar dışarı çıkarak bekledi. Tokat Valisi Abdullah Köklü, geçmiş olsun dileklerini ileterek, şu ana kadar olumsuz bir durum tespit edilmediğini ve AFAD, itfaiye, emniyet, jandarma ve diğer kurumların sahada araştırmalarına devam ettiğini bildirdi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş ise dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

7 BÜYÜKLÜĞÜNDEN KÜÇÜK DEPREM ÜRETEBİLİR

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tokat depremine Tokat-Çorum ve Adana-Mersin bölgelerine dikkat çekerek yorum yaptı.

deed.jpg

Bektaş, "Yıkıcı olmayan, ancak 7’den küçük deprem üretebilecek levha içi bir fay tarafından üretilmiştir. Bir süredir devam eden Tokat-Çorum ve Adana-Mersin orta büyüklükteki levha içi depremleri, Doğu Anadolu Fayının M 7,8 depremi sonucudur" dedi.

tfrtf.jpg

Ayrıca Bektaş, bir diğer paylaşımında, "M4 Mersin Depremi - Sol yönlü Doğu Anadolu Fay Sistemine bağlı 7,8 ve 7,5 Maraş deprem çifti, Kuzey Anadolu Fay Sistemini de çalıştırarak karşılıklı olarak Malatya-Adana-Mersin ve Amasya-Çorum-Tokat levha içi depremlerine neden oluyor. Levha içi faylar 7’den küçük deprem üretebilir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER