Sağlık

Uzmanlar Ev Kadınlarını Uyardı!

Ev kazalarının çok ciddi sonuçları olduğunu, kişilerin dikkatli olması gerektiğini ifade eden uzmanlar düdüklü tencere konusunda ev kadınlarını uyardı.

Uzmanlar Ev Kadınlarını Uyardı!
15-09-2024 12:33
SİVAS

HABER MERKEZİ

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Turan, "Ev kazaları masum olmuyor maalesef ağır yaralı olarak hastalarımız bize geliyor. Yüzde 40, bazı alanlarda tam kata yakın, düdüklü tencere patlamasına bağlı yanıklarla gelen hastalarımız oluyor. Bu tarz benzer yanıklar ve çocukların yanmalarını çok sık görüyoruz. Çocuklara, düdüklü tencerelere dikkat etmemiz lazım.

Mutfakta doğal gaz patlamaları çok yaşanıyor. Elektrik kaçaklarına bağlı çocukların yanmaları, kimyasalları içmeleri, onların patlaması, lavabo açıcılar çok fazla etkene bağlı olarak masum gözüken ancak ciddi yanık ve kazalarla karşı karşıyayız. Özellikle sıcakla oluşan yanıklarda şunu öneriyoruz; o bölgenin enerjisinin alınması lazım. Çeşme suyunda ortalama 15 dakika tutulması bazen çok soğuk suya tutuyorlar, o da zarar. Tutulmaması, enerjinin o bölgede alınmaması da derinleşmesine neden olabiliyor ve çok da zaman kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmalarını hastalarımıza öneriyoruz.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakik

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER