Gündem

Vakıflar Bölge Müdürlüğü Yakışır

Uzun yıllar Sivas’ta Valilik ve İl Özel İdaresinde özel kalem müdürü olarak görev yapan Himmet Taşpınar’ın Sivas Vakıflar Bölge Müdürü olacağı konuşuluyor.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü Yakışır
24-08-2023 11:10
SİVAS

Neslihan KOÇ

Sivas’ta Valilik ve İl Özel İdaresi Özel Kalem Müdürlüğü yapan Himmet Taşpınar, Salih Ayhan’la birlikte Şanlıurfa’ya gitmiş ve özel kalem müdürlüğü görevini yürütmüştü. Yayımlanan son Valiler Kararnamesi ile Salih Ayhan’ın Şanlıurfa Valiliği’nden alınarak merkeze çekilmesinin ardından özel kalem müdürlüğü görevini yürüten Himmet Taşpınar’ın Sivas’a döneceği konuşuluyor.

Arkeolog olan Himmet Taşpınar’ın adı Sivas Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sivas Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü, Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü için geçiyor. Özellikle Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca’nın Sivas’taki başarısız çalışmaları nedeniyle Himmet Taşpınar’ın bu kuruma müdür olarak atanacağı iddia edildi. Cemal Karaca’nın ilerleyen yaşı ve eğitim durumundan ötürü Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevini taşıyamadığı ifade edilirken Himmet Taşpınar’ın genç oluşu ve eğitim durumu nedeniyle bu görevi başarıyla yürüteceği düşünülüyor.

Sivas kamuoyunda arkeolog olan Himmet Taşpınar’ın bu kuruma yakışacağı ifade edilirken gelişmelerin önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER