Gündem

VALİ GÜL; ?PATRON MİLLET?

VALİ GÜL; ?PATRON MİLLET?

VALİ GÜL; ?PATRON MİLLET?
19-07-2018 07:59

?ALIŞKANLIKLAR DEĞİŞECEK?

Bu yıl 3´ncüsü gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurul Toplantısında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´ni daha iyi işleyen, çabuk karar veren bir sistem olarak değerlendiren Vali Gül, yeni dönem ile herkesin alışkanlıklarından vazgeçmesi gerektiğini belirterek, ?Halkımızın taleplerine hızlı yanıt verebilmek için bazı alışkanlıklardan vazgeçmemiz gerekiyor. Amacımız millete hizmettir. Hızlı ve yerinde kararlarla daha iyi fırsatlar oluşturabiliriz? dedi.

15 YILDA 30 MİLYARLIK YATIRIM

Son 15 yılda 27 milyar, bu yıl yapılan yatırımlarla birlikte ise Sivas´a 30 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldığını vurgulayan Vali Gül, Sivaslıların 3 önemli isteğine dikkat çekerek, ?Bu isteklerden ilki 2. OSB, ikincisi üniversite diğeri ise Lojistik köydü. Bunlardan biri açıldı. Biri ihale edildi yer teslimi yapıldı. Lojistik köy de ise 2 Ağustos´ta ihale yapılacak? diye konuştu.

Nurettin ÇUKURYURT/

İl Koordinasyon Kurulu´nun 2018 yılı 3. Toplantısı ile Sosyal Analiz Sunumu Vali Davut Gül başkanlığında dün İl Özel İdare Meclis Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, İl Özel İdare Genel Sekreteri Nebi Kaya, Vali Yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ile kurum müdürlerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Gül, 24 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye´nin 3´üncü döneme girdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte artık daha hızla kararların alınabileceğini kaydeden Vali Gül, ?24 Haziran´da sizlerin de desteğiyle Sivas´ta huzurlu bir seçim geçirdik. Türkiye genelinde de çok şükür hem huzurlu hem de yoğun bir katılımlı bir seçim oldu. Türkiye cumhuriyet tarihine baktığımızda 3. Dönem diyebileceğimiz bir yönetime girdi. Neden 3. Dönem diyoruz. 1. Dönem Cumhuriyetin kuruluşu ve tek partili olan 1950´ye kadar olan dönem. 2. Dönem 1950´den günümüze kadar parlamenter sistemin olduğu dönem. 3. Dönem de cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin olduğu yeni dönem. Yeni dönemle beraber herkesin alışkanlıklarını terk etmesi gerekiyor. En başta da bürokrasinin alışkanlıklarını terk etmesi gerekiyor. Küçülen bir devlet var. Daha iyi işleyen, daha çabuk karar veren bir devlet sistemi var. Bunu nereden anlıyoruz. Bakanlık sayısının azalmasından, üst düzey bürokratların, yöneticilerin seçilmesinden, görevden alınmasından kimlerin atanıp atanmayacağı şeklinde çıkan düzenlemelerden anlıyoruz. Özetle yeni dönemin fotoğrafı şu ; patron millet ve milletin seçtiği bir yönetim var. O yönetime de ayak uyduracak kamu görevlileri var. Bizlerin bu perspektif ışığında vatandaşı şimdiye kadar olduğu gibi olabildiğince işimizi doğru yapıp, vatandaşı memnun edip, ihtiyaçlarına en kısa sürede cevap vermemiz gerekiyor. Bu açıdan her birinize ayrı ayrı görevler düşüyor. Şimdiye kadar yaptığınız görevlerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Yeri geldiğinde konuşuyor, Sivas´a 27 milyar lira yatırım yapıldı. Bu sene de yapılanları da saysak 30 milyon liranın üzerinde yapılan bir yatırım. Hiç şüphesiz bu yatırımların bir yerinde sizlerde yer aldınız. Kamu görevleri bulunmuş ve gayretleri olmuştur. Sivas ve hemşerilerimiz en iyisine layık. Bürokrasiyi ortadan kaldırım en hızlı şekilde görevimizi yaparsak daha iyi fırsatları halkımıza ve ilimize sunmuş oluruz.? Dedi.

?İSTEKLER YERİNE GETİRİLİYOR?

Son 15 yılda 27 milyar, bu yıl yapılan yatırımlarla birlikte ise Sivas´a 30 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldığını vurgulayan Vali Gül, Sivaslıların 3 önemli isteğine dikkat çekerek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?Bu isteklerden ilki 2. OSB, ikincisi üniversite diğeri ise Lojistik köydü. Bunlardan biri açıldı. Biri ihale edildi yer teslimi yapıldı. Lojistik köy de ise 2 Ağustos´ta ihale yapılacak. Yollarımız çok güzel ve daha da güzel olacak. Malatya yolumuz devam ediyor. 2019 yılı içerisinde Malatya-Sivas yolu da bölünmüş yol olacak. Bu yol da bittiğinde sırf il merkezimizde 12 tane ilçeye bölünmüş yolla ulaşmış olacağız. Bölünmüş yolu olmayan 4 tane ilçemiz var. Doğanşar, Altınyayla, Divriği ve Gürün. Gürün´ün Malatya ve Kayseri´yle bölünmüş yolu olduğunu düşündüğümüz de diğerlerinde de yol çalışması devam ediyor. Standart o kadar yükseldi ki il merkezinin ötesinde ilçenin bölünmüş yolu yoksa o eksiklik olarak kabul ediliyor. Havaalanı, Sıcak Çermik ve Yıldızdağı yolunun projesi bitmek üzere. İnşallah bu sene içerisinde ihalesi yapılıp başlayacak.

SİVAS-MALATYA YHT PROJE AŞAMASINDA

Hızlı Trenimiz 2019´da Sayın Cumhurbaşkanımızın talimat verdiği gibi Sivas´ta hizmet vermeye başlayacak. Hızlı Tren sırf Sivas´a değil, Sivas´ın ilçelerine de hizmet verecek. Ankara-Sivas Yıldızeli´ne hizmet veriyor. Onun dışında Erzincan-Sivas İmranlı, Hafik, Zara´ya doğrudan hizmet veriyor. Yarım saat uzaklıktaki ilçelere baktığımız da onlarda Kelkit Vadisinden Hızlı Trene kavuşmuş olacaklar. Sivas-Malatya Hızlı Trenin proje aşamasında inşallah o da yapıldığında Ulaş ve Kangal doğrudan diğer ilçelerimiz de yarım saat mesafede Hızlı Trene kavuşmuş olacak. 10 bin kişilik Yüksek Öğrenim öğrenci yurdumuz var. Bu sene inşallah öğrenci alacak. Türkiye genelinde Kredi Yurtları devam eden yurtlarının kapasitesi 400 bin yatak. Şu anlama geliyor, Malatya´da, Erzincan´da, Tokat´ta, Ordu´da, Isparta´da, Kütahya´da Türkiye´nin her tarafında Kredi Yurtlar Kurumu yurt yaptırıyor. Bazılarını kendi parasıyla yapıyor. Bazılarını müteşekkirlere yaptırıyor. Bazılarını da bizde olduğu gibi Özel İdare veya Belediye tarafından yaptırılıyor.

ÖZEL İDARE BORCUNU BİTİRDİĞİNDE

24 MİLYON LİRA GELİRİ OLACAK

Sivas´ta 10 bin kişilik yurt yapmakla biz gençlerimize sahip çıkıyoruz. Üniversite´nin alt yapısını güçlendiriyoruz. Ondan daha önemlisi de rekabet edebilme durumumuzu güçlendiriyoruz. Bu yurtlar olmadığında 400 bin yurt faaliyete geçtiği zaman bırakın dışarıdan öğrenci gelmesini bizim Akıncılar da, İmranlı da, Divriği´de ki hemşerilerimiz bile tercih yaparken eğer Sivas merkezde yurt yoksa yurdu olan şehirleri tercih edeceklerdi. Tokat´ı, Kayseri´yi, Malatya´yı, Isparta´yı tercih edeceklerdi. Sonuç itibariyle bu bir devlet politikası Türkiye´nin her tarafında gençler istedikleri taktirde Kredi Yurtları Yurdunda barınma imkanlarına kavuşabiliyorlar. Bunun dışında evde kalmak istiyor, hiçbir engel yok. Özel yurtta kalmak istiyor, özel yurdun standartlarını sağlamak şartıyla hiçbir engel yok. Bizim İl Özel İdaremizin bu yurtların borcu bittikten sonra yılda yaklaşık 25 milyon lira İl Özel İdaresinin geliri olmuş olacak. Buda şu anlama geliyor, bizim kırsal alt yapıya kendi bütçemizden toplam ayırdığımız pay 24 milyon lira. Yani köylere harcadığımız para kadar bir gelire kavuşmuş olacağız.

EĞİTİME 555 MİLYON LİRA

Eğitim yatırımlarımız İsmet Yılmaz eski bakanımız sayesinde bir tarih yazdı. 555 milyon lira devam eden eğitim yatırımlarımız var. 2 sene önce bütün eğitim yatırımlarımızın toplam miktarı 33 milyon liraydı. Yani yaklaşık 18 kat artan bir yatırım miktarımız var. Bu şu anlama geliyor, ilçede sorun varsa mutlaka çözmüşüzdür veya çözüyordur uz. İl merkezinde de yine böyle. Köylerde yine böyle. Eğer öğrenci varsa, okula da ihtiyaç varsa ya çözülmüştür ya da çözülmediyse bile çok kısa sürede çözülme aşamasındadır. Yatırım gerektiren her şeyi bakanımızın sayesinde yaptık. Sırf onunla da kalmadık, 61 köyümüze halı saha, bu senede il merkezinde 10 tane halı saha yapıyoruz. 20 tane kapalı spor salonu yapıyoruz. Bunlarda aynı zamanda spor altyapımızı, gençlerimizin bu anlamdaki ihtiyacını gidermiş oluyor. Sivasspor´a futbol okulu yapıyoruz. İnşallah başlayacağız. Sivasspor´un da altyapısı güçlenmiş olacak. Yüzme havuzu ile ilgili kamuoyunda hep bir beklenti vardı, sıkıntı vardı. Yıllardır bitmiyor diye. Müteahhitle kasvet süreci tamamlandı. Yeniden ihale edildi ve yer teslimi yapıldı. İnşallah gelecek sene olimpik yüzme havuzumuzda bitmiş olacak. Dolayısıyla gençlerimiz basket istiyorsa basket, futbol istiyorsa futbol, yüzme istiyorsa yüzme, yürüyüş istiyorsa yürüyüş istediği her şeyi yapabilecekler.

16 YILDA 87 MİLYON FİDAN DİKİLDİ

Ağaçlandırma ile ilgili orman teşkilatımıza teşekkür ediyorum. 2002´den günümüze kadar dikilen ağaçların miktarı bu sene dikilecekler dahil 87 milyon adet. Karşılaştırma yapmak açısından Cumhuriyetin Kuruluşundan 2002´ye kadar da dikilen ağaç sayısı 15 milyon. Bazen deniliyor ya ?Yeşil Sivas Projesi? devam etsin. Aslında yeşil Sivas projesi Türkiye´nin her tarafında 2002´de, 2003´te ve 2004´teki rakamlarla devam ediyor zaten. Farkı şu; 2003´lerde İl Özel İdaresinin ve merkezi hükümetten bulunan kaynaklarla devam ediliyordu. Şimdi Orman Bakanlığı kendi finansmanıyla devam ediyor ama her sene 10 milyon, 12 milyon civarında fidan dikiliyor.

İÇME SULARINI KLORLAYIN

Yaz dönemiyle beraber içme sularında sıkıntı var. Bunların klorlanması lazım. İl Özel İdaremiz muhtarlarımızı tekrardan uyarsın. Çeşitli salgın hastalıklar olabiliyor. Bunu hem klorlamak lazım hem de klor alınan sertifikalı firma olup olmadığına özellikle bakmak lazım. Sertifikasız yerde alınanlara klorlasanız bile yeterli etkiyi göstermediğini görüyoruz. Yaz dönemiyle beraber yine kene vakaları artıyor. Özellikle Kelkit Vadisinde. Bu konuda da duyarlı olunursa memnun oluruz.?

İl Koordinasyon Kurul toplantısı kurum müdürlerinin koordinasyonu gerektirecek konularda yaptıkları sunumların ardından son buldu.

 

 

 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER