Asayiş

Vali Şimşek: 12 Evde Çatlaklar Oluştu

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, ilimizde yaşanan iki depremde 12 evde çatlaklar oluştuğunu ve deprem anında fenalaşan 5 öğrenciden 2’sinin hastaneye kaldırılarak tedaviye alındığını söyledi.

Vali Şimşek: 12 Evde Çatlaklar Oluştu
17-10-2024 16:18
SİVAS

Sultan ÖZKARAMAN/

Vali Yılmaz Şimşek, saat 11.29’da yaşanan 4,7 büyüklüğünde ilk depremin merkez üssü Hacıali köyüne gelerek incelemelerde bulundu. Köy muhtarı Hüseyin Sarıtaş’tan bilgi alan Vali Şimşek, son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Vali Şimşek, depremle ilgili son durum hakkında bilgi vererek,”İlimiz merkezinde saat 11.30 itibariyle iki deprem yaşadık. Depremin merkezi Hacıali köyü ve Akpınar köyleriydi. Depremlerden birisi 4,1, 4,7 şiddetinde gerçekleşti. Çok şükür ucuz atlattığımız bir deprem oldu. Şuana kadar yaptığımız saha taraması sonucunda 12 evde hafif hasar olduğunu tespit ettik. Okullarda bir panik yaşandı. 5 öğrencimiz fenalaştı. Bunlardan iki tanesi hastaneye kaldırıldı. Tedavileri sürüyor. Bunların dışında önemli bir olay meydana gelmedi. Bir olumsuzluk sahadan bildirilmedi. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Ekiplerimiz hasar tespit çalışması yapıyor. Çevre Şehircilik ve İl Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz bu çalışmaları birkaç gün daha devam ettirecek. Sosyal Yardımlaşma birimimiz, Kızılay, AFAD, jandarma ve hepimiz buradayız. Devletimiz güçlüdür. Her zaman vatandaşın yanındadır. İnşallah daha büyük depremler görmeyiz. Rabbim bizleri her türlü depremden korusun. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun “ dedi.


Editor : Sultan ÖZKARAMAN
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER