Yaşam

?VEYSEL´İMİZİ HİÇ UNUTMADIK?

?VEYSEL´İMİZİ HİÇ UNUTMADIK?

?VEYSEL´İMİZİ HİÇ UNUTMADIK?
21-03-2019 07:50

Nurettin ÇUKURYURT/

Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahat Türkmenoğlu, ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu´nun ölüm yıldönümü sebebiyle mesaj yayınladı.

Aşık Veysel´in ülkemiz için önemli birleştirici güçlerden biri olduğunu belirten Türkmenoğlu, ?Aşık Veysel, Türk Milletinin hayat felsefesini, sözü, sazı ve halkın diliyle yıllarca dile etmiştir. Âşık Veysel milletimizin ne kadar taraf olduğunun temsilcisidir. Aşık Veysel milyonların sesi ve sevgilisi idi. Sesi ve sevgilisi idi. Sesi, sevgilisi kadirbilir milletimizin kulağında ve kalbinde uzun yıllar yaşamaya devam edecektir? dedi.

Şatıroğlu´nun aziz hatırasını her zaman yaşatmaya kararlı olduklarını da vurgulayan Türkmenoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi;

?Sazı ve sözü ile sevgi vefa ve dostluk duygularımızı dile getirerek halk edebiyatımıza eserler kazandırmış olan büyük ozanımızın aziz hatırasını her zaman yaşatmaya kararlıyız. Milletin sevgilisi olan şairimizin ünü sınırlarımızı aşmış, kişiliği ve eserleri ile kalbimizde yaşamaya devam etmektedir. Halkı dinlemiş ve halkın duygularını dile getirmiş olan büyük şairimizin nefesi şiirlerinde sürmektedir. Onu bir kez daha ölüm yıldönümünde saygıyla anıyoruz. ?Dostlar beni unutmasın´ diyen Aşık Veysel´imizi hiçbir zaman unutmadığımızı ve unutmayacağımızı ifade ediyor ve bir kez daha Allah´tan rahmet diliyoruz.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER