Gündem

YABAN HAYATIN KORUNMASI ÖNEMLİ

YABAN HAYATIN KORUNMASI ÖNEMLİ

YABAN HAYATIN KORUNMASI ÖNEMLİ
12-04-2019 07:45

Burcu CELLAT

Orman Haftası nedeniyle Koyulhisar MYO öğrencileri ile söyleşi programında bir araya gelen Doğa Koruma Millî Parklar (DKMP) Şube Koruma Müdürü Okan Gün, ormancılığın sadece fidan dikiminden ibaret olmadığı belirterek, yaban hayvanlarının da korunması gerektiğini belirtti.

Cumhuriyet Üniversitesi Koyulhisar Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü Öğretim Görevlisi Mehmet Işık tarafından Orman Haftası kapsamında ?Biyoçeşitlilik ve Yaban Hayatı? konulu söyleşi düzenlendi.

Doğa Koruma Millî Parklar (DKMP) Şube Koruma Müdürü Okan Gün´ün konuşmacı olarak katıldığı söyleşi programına Koyulhisar Meslek Yüksekokulu yönetimi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Söyleşide, ormancılığın sadece fidan dikiminden ibaret olmadığı, ormanı oluşturan ekosistem ve yaban hayvanlarının da korunması gereken önemli değerler olduğu vurgulandı.

İlimizde bulunan koruma alanları ile ilgili bilgi veren Gün, avlak bölgeler, yaban hayatı yaşam alanları ve mücadeleleri ile ilgili çalışmaları anlatarak, ilimizin çok geniş bir alana sahip olmasından dolayı, korunması gereken alanların Zara-Tödürge Gölü ve Hafik Gölü bölgelerinin yaban hayatı bakımından zengin olduğu ve korunması gerektiği vurgulandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER