Gündem

Yağdonduran Yine Gecikti

Sivas’ta daha önce 29 Ekim günü açılacağı söyleyen Yağdondoran Tüneli kış gelmesine rağmen hala açılamadı.

Yağdonduran Yine Gecikti
18-11-2023 10:38
SİVAS

Demet KARAKUŞ

Özellikle kar yağışı ile birlikte sürücülerin korkulu rüyası olan ve çok sayıda trafik kazasının meydana geldiği Sivas- Malatya kara yolu üzerine yapılan tünelin açılışının yine ertelenmesi tepkilere neden oldu.

KIŞ GELDİ YİNE AÇILMADI

Sivas-Malatya Karayolunda yer alan 1700 rakımlı Yağdonduran Geçidinde yıllardır süren tünel çalışması yılan hikayesine döndü. Özellikle kış aylarında sürücülerin kâbusu haline gelen Yağdonduran Geçidinde 2016 yılında başlatılan tünel çalışmalarının kış gelmeden tamamlanması planlanıyordu ancak yine çalışmalar yetiştirilmedi. 7 yıl boyunca birçok kez tarih verilen tünel için son olarak Cumhuriyet’in 100’üncü yılının kutlandığı 29 Ekim’de açılacağı açıklanmış ancak yine beklenen açılış gerçekleştirilememişti.

ÖDENEK YETERSİZLİĞİ Mİ VAR?

Yağdonduran tünelinde çalışmaların büyük bir bölümü tamamlandı. Bazı eksikliklerin giderilmesi ve bağlantı yollarının yapılması için çalışmalar devam ediyor. Tünelin bu yıl açılışın yine gecikmesi ödenek yetersizliğinden kaynaklandığı iddia ediliyor. Açılışın olmaması nedeniyle bu yıl da Yağdonduran Geçidinin sürücülerin korkulu rüyası olacak gibi duruyor.

 

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER