Gündem

Yangının Çıkış Sebebi Ortaya Çıktı

İzmir’in Selçuk, Menderes ve Susurluk ilçelerinde gece saatlerinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangın kontrol altına alındı. İşte yangının çıkış sebebi!

Yangının Çıkış Sebebi Ortaya Çıktı
30-06-2024 13:25
SİVAS

Haber Merkezi

İzmir’de dün Çeşme, Menderes, Menemen, Selçuk ve Torbalı ilçelerinde çıkan yangınlara gece boyunca karadan müdahale edildi.

Havanın kararmasıyla ara verilen havadan müdahale, günün ilk ışıklarıyla yeniden başladı. Gece boyunca 3 gece görüşlü helikopter de söndürme çalışmalarında görev aldı. Özellikle Menderes ilçesindeki Karacadağ mevkisinde çıkan yangına sabah havadan müdahale yeniden başlatıldı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'deki tüm yangınların kontrol altına alındığını açıkladı.

BAKAN YUMAKLI: 3 YANGIN KONTROL ALTINDA

Yumaklı, yaptığı son açıklamada, "Selçuk, Menderes ve Susurluk'ta yangınla mücadelemiz olduğunu söylemiştik. An itibarıyla 3 yangınımız da kontrol altına alındı" dedi.

YANGININ ÇIKIŞ SEBEBİ: SİGARA İZMARİTİ

Bakan Yumaklı, can kaybı ve yaralanan olmadığını belirtirken, Menderes ve Çeşme'deki yangınlarla ilgili gözaltıların olduğunu ve Çeşme'deki yangının sigara izmaritinden çıktığını duyurdu.

EVLER VE BARINAKLAR BOŞALTILDI

Rüzgarın etkisiyle Kuşadası yönüne ilerleyen yangın nedeniyle Bayraklıdede Mahallesi'ndeki iki otel ve evler tahliye edildi. Burada konaklayanlar çevredeki diğer otellere yönlendirildi. Ayrıca Selçuk Belediyesine ait hayvan barınağı boşaltılarak, hayvanlar İzmir Büyükşehir Belediyesinin barınaklarına gönderildi.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER