Gündem

Yapay Zeka Sektörleri Bir Bir Ele Geçiriyor

Uluslararası Para Fonu (IMF), yapay zekanın küresel istihdam üzerindeki potansiyel etkilerini analiz eden bir rapor yayımladı.

Yapay Zeka Sektörleri Bir Bir Ele Geçiriyor
11-02-2024 13:38
SİVAS

Haber Merkezi

IMF tarafından yayımlanan "Yapay Zeka ve İşin Geleceği" başlıklı raporda, yapay zekanın küresel ekonomide derin değişimlere yol açabileceği ve yeni bir sanayi devrimine benzer bir dönüşüme neden olabileceği belirtildi.

Raporda, yapay zekanın istihdam piyasasını önemli ölçüde etkileyebileceği ve belirli işleri insan işgücünün yerine geçirebileceği öngörüldü.

KÜRESEL İSTİHDAMIN YÜZDE 40'INI ETKİLEYECEK

Özellikle yapay zekanın, küresel istihdamın yüzde 40'ını etkileyebileceği ve gelişmekte olan ekonomilerin bu değişime daha az direnç gösterebileceği, ancak aynı zamanda faydalarından daha az yararlanabileceği belirtildi.

Raporda ayrıca, yapay zekanın ülkeler arası gelir eşitsizliğini artırabileceği ve önceki otomasyon dalgalarının aksine, yüksek ücretli çalışanları da etkileyebileceği uyarısında bulunuldu.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva da konuyla ilgili bir makalede, yapay zekanın istihdam piyasasındaki risklere dikkat çekti.

Georgieva, yapay zekanın toplumsal gerilimleri artırma potansiyeline sahip olduğunu vurgulayarak, politika yapıcıların erken önlemler alarak yapay zeka geçişini daha kapsayıcı hale getirmesi gerektiğini belirtti.

Bu önlemlerin, yapay zeka teknolojisinin toplumda adil ve sürdürülebilir bir şekilde benimsenmesini sağlamaya yönelik olması gerektiği vurgulandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER