Gündem

Yavru kedileri öldürmek için verdiği yöntem kan dondurdu

Gazeteci Hakkı Öcal'ın kedi yavrularına ilişkin vicdansız sözleri sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

Yavru kedileri öldürmek için verdiği yöntem kan dondurdu
19-08-2024 15:55
SİVAS

Haber Merkezi

AKP ve MHP oylarıyla onaylanan sokak hayvanlarının uyutulma adı altında öldürülmesini ön gören kanlı yasa il il uygulanmaya başlamışken, Gazeteci Hakkı Öcal'ın sözleri tepki topladı.

Yozgat, Altındağ, Şanlıurfa, Edirne, Kocaeli derken sokak hayvanlarının kimi zehirlenerek, kimi de canice katledildi. Hayvanseverlerin karşı çıktığı ölüm yasasına tepkiler deva ederken, Gazeteci Hakkı Öcal'ın kedi yavrularına ilişkin açıklaması kan dondurdu.

Annesini Kaybeden Yavru Kedilerin Bakımı | Petlebi

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan gazeteci ve radyo yayıncısı Öcal “İstenmeyen kedi yavrularını itlaf etmenin yolu, onları henüz gözleri açılmamışken su dolu bir kovaya bırakmaktır. Kürekle vurarak öldürmek, nasıl bir vahşet!” ifadelerini kullandı.

Öcal’ın vicdansızca yaptığı bu paylaşım kısa sürede herkes tarafından eleştirildi.

ekran-goruntusu-2024-08-19-102818.png

Gazeteci Hakkı Öcal'dan ''vahşet'' önerisi: ''Gözleri açılmadan su dolu bir kovaya bırakmalı'' | 3. Sayfa

3 YAVRU KEDİYİ SOPAYLA ÖLDÜRMÜŞTÜ

Manisa’da geçen hafta Mustafa Şen isimli cani, bahçesindeki 3 yavru kediyi süpürge sapıyla işkence ederek kafalarına vurarak öldürmüştü.

Cani Şen, polise verdiği ifadede kendini utanmadan “Yavru kediler mutfağıma girip çıkıyordu. Defalarca engellemeye çalıştım. O gün sinirlerime hakim olamayınca bu eylemi gerçekleştirdim” diyerek savunmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER