Sağlık

YAZ-KIŞ FAYDALI

YAZ-KIŞ FAYDALI

YAZ-KIŞ FAYDALI
16-10-2017 07:58

Gökhan KARA /

Güzellik Uzmanı ve Eğitmeni Esin Yazıcı, yaz aylarında tercih edilen güneşten koruyucu kremlerin kışın da kullanılması gerektiğini bildirdi.

Cilt sağlığı açısından bu tür kremlerin önemli olduğunu söyleyen Yazıcı, güneş kremlerinin cilt kırışması başta olmak üzere birçok zararlı etkenlerden koruyucu bir öneme sahip olduğunu kaydetti.

Güneş ışınlarının cildin kırışmasına ve yaşlanmasına neden olduğunu belirten Yazıcı, ?Aslında yaşlanmayı önleyici krem kullanılacağına güneşten koruyucu kremler kullanılırsa kırışıklıklar daha geç oluşur. Güneş ışınlarının cilt üzerindeki etkisi sıcaklıklarla ve mevsimlerle ilgili değildir. Bu nedenle güneş ışınlarının yoğun olduğu yaz mevsiminin yanı sıra kışın da güneşten koruyucu kullanmak önem taşıyor. Kış güneşi de olsa hatta direkt güneş ışığı gelmese bile korunmak gerekiyor. Çünkü ışınlar buluttan bile geçiyor. Bu nedenle koruyucu kremlerin en azından güneş gören el, yüz gibi yerlerde kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Sonuçta koruyucular, güneşin zararlı etkilerini önleyen birtakım maddeler katılmış ajanlardır. SPF (Sun Protective Factor) yani güneşten koruyucu faktör diye ifade edilen koruma değerleri var. Bunlar 30-40-50 diye belirtiliyor. Ayrıca ultraviyole A ve B değerleri de var. Koruma faktörünün en az 30 olması önem taşıyor. Yüksek olması pek önemli değil. Ancak SPF değeri 30´dan düşük koruyucu kullanmamakta fayda var? diye konuştu.

?EVDEN ÇIKMADAN YARIM SAAT ÖNCE SÜRÜLMELİ?

Güzellik Uzmanı ve Eğitmeni Esin Yazıcı, koruyucu kremler hakkında birçok kişinin özellikle kullanımı açısından yanlış bilgiye sahip olduğunu da belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ?Koruyucu kremi sabah evden çıkarken sürüp gün boyu etkisini gösterecek diye düşünmemek gerekli. Bu durumda beklenen etki elde edilemez. Evden çıkmadan yarım saat önce sürülürse tam fayda sağlanmış olur. Güneş koruyucu kremlerin kullanımının yaygınlaşması derinin sağlığı açısından fayda sağlayacaktır. Bu nedenle yaz aylarının bittiği şu günlerde kullanımının azalacağını düşündüğümüz koruyucu kremlerin kış aylarında da kullanılması cilt sağlığı açısından önem taşıyor.?

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER