Yaşam

YAZILIMCI SİVASLI KADINLAR İSTANBUL´DA BULUŞTU

YAZILIMCI SİVASLI KADINLAR İSTANBUL´DA BULUŞTU

YAZILIMCI SİVASLI KADINLAR İSTANBUL´DA BULUŞTU
17-10-2018 07:38

Nurettin ÇUKURYURT/

Bir süre önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Turkcell ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu´nun hayata geçirdiği Geleceği Yazan Kadınlar Projesi´nin ödül töreni İstanbul´da düzenlendi. Sivaslı kadınların da yer aldığı törende, yaklaşık bir yıl süren eğitim ve test sürecini başarıyla tamamlayan yazılımcı kadınlara sertifika verildi.

İki günlük eğitim kampı için İstanbul´da bir araya gelen test uzmanları, hem yeni ürünler için güncel eğitimler aldı, hem de Turkcell ürün ve servislerindeki yeni vizyonunu ile gelecek planlarını değerlendirdi. Türkiye´den Sivas´ın da dahil olduğu 21 farklı şehrinden gelerek etkinliğe katılan test uzmanı kadınlar, eğitim sonrası verilen sertifika ve ödüllerini Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayşem Ertopuz´un elinden aldı.

Dijital Zeka DQ da kadınlara emanet olacak

Bugüne kadar Turkcell´in BiP, fizy, TV+, Hesabım, Upcall, Yaani, Dergilik, Lifebox ve GollerCepte gibi dünyayla yarışan ürün ve servislerini test eden Turkcell´in Geleceği Yazan Kadınları´na şimdide de UNESCO, OECD ve WEF gibi dünyanın önde gelen otoritelerince global standart ilan edilen ve Turkcell tarafından Türkiye´ye kazandırılan Dijital Zeka DQ emanet olacak. 8-12 yaş arasındaki çocuklarımızı dijital dünyaya hazırlamak için geliştirilen Dijital Zeka, Geleceği Yazan Kadınlar tarafından test edildikten sonra hayata geçirilecek.

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER