Gündem

YAZIYORUZ MUTLUYUZ

YAZIYORUZ MUTLUYUZ

YAZIYORUZ MUTLUYUZ
10-01-2017 10:02

10 OCAK NEDİR ?

                10 Ocak gazeteciler için, sosyal haklarının temellerinin atıldığı gündür. Zira, 10 Ocak 1961 tarihinde, dönemin Milli Birlik Komitesi´nce, çalışan gazetecilere zor uğraşlardan sonra sosyal haklarının verilmesi kanunlaştırılmış, bu amaçla hazırlanan 212 sayılı yasa resmi gazetede 14 Ocak 1961´de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu nedenle 10 Ocak, yıllardan beri çalışan gazeteciler tarafından ?Gazeteciler günü, ya da Gazeteciler Bayramı? olarak kutlanmaktadır.

                1960 yılında yapılan ve  dönemin Başbakanı Adnan Menderis´in idamıyla sonuçlanan ihtilalin ilk yıllarına rağmen, ülkemiz basınının, daha doğrusu gazetecilerin doğum yeri olan İstanbul Bab-ı ali´de, 1961 yılında 9 gazete patronunun karşı çıkmasına rağmen, 212 sayılı basın yasası kabul edilmiştir. Bu yasaya karşı çıkan gazete sahipleri 3 gün gazetelerini kapatma yolunu tercih edince, çalışan gazeteciler bir araya gelip bu 3 gün süresince ?Basın? adıyla gazete çıkararak, gazete okuyucularını gazeteden mahrum bırakmamışlardır.

                Gazetecilere sosyal haklarını getiren ve ağır iş kolu sayılarak 20 yılda emekli olmalarına zemin hazırlayan bu yasa, halen revize edilmesine rağmen yürürlüğünü koruyor. Biz gazeteciler de, işte o yasanın çıkarıldığı 10 Ocak´ı bu nedenle ?Gazeteciler günü? olarak kutluyoruz..

                Bu nedenle ara sıra da olsa, kendi haberlerimize yer vermek durumunda kaldığımızı bir kez daha hatırlatıyor, aziz okuyucularımıza, haber ve yorumlarımızla hizmete devam edeceğimizi, bu mutluluğu, bu anlamlı günde bir kez daha yaşamanın onurunu taşıdığımızı hatırlatıyor, destek ve tebrikler için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER