Gündem

?YENİ DÜNYA DÜZENİ?Nİ ANLATTI

?YENİ DÜNYA DÜZENİ?Nİ ANLATTI

?YENİ DÜNYA DÜZENİ?Nİ ANLATTI
05-02-2018 07:58

 

Gökhan KARA /

Şehrimize gelen ünlü Televizyoncu Pelin Çift ve Araştırmacı-Yazar Erhan Altunay ?Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye? konulu konferans verdi. Araştırmacı Altunay ?Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye?yi anlattı. Araştırmacı-Yazar  Altunay ?Eğer Kudüs düşerse İstanbul ve Medine başta olmak üzere her yer düşer. İşte yeni dünya düzeni dedikleri budur, Kudüs´teki Müslümanları temizlemek istiyorlar? dedi.

Belediye ve Kent Konseyi´nce dün Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Taşkın, Kent Konseyi Başkanı Serdar İnce, siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 ?YENİ DÜNYA DÜZENİ?

Ünlü sunucu Pelin Çift´in moderatörlüğünü yaptığı konferansta konuşan Araştırmacı-Yazar Erhan Altunay, yeni dünya düzeni kavramının yeni bir kavram olmadığını belirterek ?Yeni dünya düzeni birçok zamandır konuşulan bir durum. Şehitlerimiz var ve bu şehitler hepimizin içini acıtıyor. İşte biz bu şehitlerimizi yeni dünya yüzünden kaybediyoruz. Bunu yapmak isteyen küresel güçler yüzünden kaybediyoruz. Yeni dünya düzeninde kuralları koyan kazanıyor. Artık kuralları koyan bir Türkiye var? dedi.

?KÜRESEL GÜÇLERİN EMPOZESİ?

Altunay, ?Yeni dünya küresel ekonomik güçlerin empoze etmeye çalıştığı bir kavramdır. Yani yeni dünya düzeni derken aslında bunun kökeni 18. yüzyıla belki daha öncelerine dayanıyor.  Bize yeni diye anlatıyorlar. Beyazıt gibi bazı akademisyenlerimiz ekonomik gelişmeler, Türkiye´nin pozisyonu diyerek bazı haber kanallarında buna destek oluyorlar? diye konuştu.

?BAZI İNANÇLARI VAR?

Tevrat ve İncil´e dayanan bazı inançların olduğunu söyleyen Altunay, ?Bu inancın temelinde Tevrat´taki kehanetler gerçekleşecek. Tapınak kurulacak, Kudüs başkent olacak, İsrail yıkılacak ve Hz. İsa ikinci kez gelecek diye bir inanç var. Buna inanan insanların elinde çok büyük bir maddi güç var. Bunu söylediğimizde komple teorisi dediler. Dünyanın zenginliği şuan eşit dağılmamış vaziyette. Bu zenginlik belli başlı kitlelerin elinde duruyor. Çünkü bu insanlar zamanında karşılıksız para ile maniplasyonla ve faizle çok para elde ettiler. Bu insanların işte belli inançları var. Bunlardan bir tanesi olan Rockofeller, dünyanın sonunu göreceğim dedi, parçalarını değiştirdi ama 102 yaşındaki öldü. İnandıkları yeni dünya düzeninde dünyanın nüfusunun azaltılması, kutsal bölgelerin ele geçirilmesi, bütün zenginliklere hükmedilmesi ve dini inanç olarak Hz. İsa´nın gelmesi var. Cumhurbaşkanımızda yavaş yavaş bu durumun arka planını açıklamaya başladı?dedi.

?GERİ ADIM ATACAKLAR?

İsrail politikasına da değinen Araştırmacı Altunay, ?İsrail her zaman adımlar atarak kamuoyu tepkisini ölçer. Sonra bir adım daha atar. Trump yönetimi büyükelçiliği Kudüs´e taşıyacağız, dedi. Bu karar aslında 1995 yılında alınmıştı. Şimdi İsrail´in başkentini Kudüs olarak tanıyoruz dedi. Sesler yükselince sustu. Kamuoyu baskısı yükseldikçe bir adım daha geri adım atacaklar. Buna karşı çıkacak güç sadece Türkiye´de var. Eğer Kudüs düşerse İstanbul düşer. Kudüs´ü hala işgal edemediler. Orda hala Müslümanlar var. Kudüs düşer Medine düşer, Kudüs düşerse her yer düşer. İşte yeni dünya düzeni dedikleri budur, yani Kudüs´teki Müslümanları yok etmek istiyorlar? dedi.

 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER