Yaşam

YENİ HALK OTOBÜSLERİ GELDİ

YENİ HALK OTOBÜSLERİ GELDİ

YENİ HALK OTOBÜSLERİ GELDİ
20-03-2018 07:58

Erhan CEYLAN/

Mevcut halk otobüslerinin yoğunlaşan trafiğe ayak uyduramaması, özellikle de engellilere hizmet verememesi üzerine Belediyenin değişim kararı aldığı halk otobüsleri yenilenmeye başlandı.

Halk sahiplerinin anlaşmaya vardığı Karsan ilk etapta ilimize 70 adet Atak otobüsü teslim etti. 2 hafta sonra ilk seferine çıkacak olan otobüslere yenileri ise önümüzdeki ay eklenecek.

BORÇ 84 AYDA ÖDENECEK

Geçtiğimiz ay gelmesi beklenen ancak firmalar ile yapılan görüşmelerin uzaması nedeniyle bu aya sarkan otobüslerin tamamı 84 ay vade ile hak sahiplerine teslim edilecek. Aylık ödemeleri 6 bin lirayı bulan Karsan´ın ürettiği Atak otobüsler, hak sahiplerine faizi ile birlikte 411 bin liraya mal olacak.

ENGELLİ DOSTU

Belediye Başkanı Sami Aydın´ın bir süre önce Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi´nde otobüs sahipleri ile son kez bir araya gelerek, ?Kararınızı verin´ çağrısında bulunmasının ardından firmalar ile yapılan görüşmelerin yansıması olumlu sonuçlandı.

İlk etapta 70 otobüsün getirildiği ilimizde 2 hafta içerisinde ilk seferlerine çıkacak olan otobüsler konfor ve güvenli yolculuğun yanı sıra engelli dostu olacak.

Her otobüste yer alacak olan rampa sistemi sayesinde kolay biniş hakkı elde edecek olan engelliler, kendileri için ayrılan yerlerde ulaşım imkânına kavuşacak.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER