Gündem

Yeni Rektörden Açıklama: "Liyakatla Yöneteceğiz''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararname ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) rektörlük görevini 8 yıl sonra Alim Yıldız’dan devralan Prof. Dr. Ahmet Şengönül, rektör olmasının ardından ilk kez basın mensuplarıyla bir araya geldi. Üniversiteyi liyakatle yöneteceklerini ifade eden Şengönül, "Allah utandırmadan ekibimizle bu hizmeti layıkıyla yapmaya çalışacağız.” dedi.

Yeni Rektörden Açıklama: "Liyakatla Yöneteceğiz''
01-10-2024 14:05
SİVAS

YUNUS BUDAKTAŞ

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül, rektör olarak atanmasının ardından ilk kez basın toplantısı düzenledi. Üniversitenin içerisinde bulunan Mihmandar Oteli’nde düzenlenen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayati Öztürk ile Genel Sekreter Doç. Dr. Yüksel Aydın da katıldı.

4 yıl boyunca 50 yıllık üniversiteyi yönetecek olan Rektör Şengönül, yapacakları çalışmaları anlattı.  Üniversiteyi liyakatla yönetmek için yola çıktıklarını ifade eden Şengönül, “Bizim yönetim anlayışımız hatamız varsa düzeltin. Hiçbir gizli ajandamız olmadan tamamen devletimiz, şehrimize ve üniversitemize hizmet için buraya geldik. Üniversiteyle şehir arasında bir uyum, barış, huzur ve çalışma disiplinli bir şekilde bizim görev anlayışımızdır. İnşallah bu süreçte Allah utandırmadan ekibimizle bu hizmeti layıkıyla yapmaya çalışacağız.” dedi.

KADROMUZU TİTİZLİKLE SEÇİYORUZ

Üniversiteyi birlikte yöneteceği kadroyu titizlikle seçtiklerini belirten Şengönül, “Tabii yavaş hareket ediyoruz. Bu bazı kesimlerde yanlış anlaşılabilir ama acele etmiyoruz. Ben senatoda hocalarıma da söyledim. Eski yönetim ve yeni yönetim anlayışımız yok. Hepimiz bütün akademisyenler üniversitemizin hocasıdır. Yeter ki layıkıyla, liyakatiyle bu işi yapan hocalarımıza titizlikle seçmeye ve kadromuzu oluşturmaya devam ediyoruz. Bunda da geç kalmadan ama emin adımlarla biraz yavaş hareket ettiğimizi biliyorum. Hedefimiz üniversitemizi iyi bir şekilde yönetmek olmakla birlikte sadece üniversitemizde değil şehrimize Sivas halkımıza da bir hizmeti borç biliyoruz. Çünkü şehir dediğimiz, üniversite dediğimiz şehrin bir parçasıdır. Özellikle şehrimizin, üniversitemizin bir kısmı olan hastanemiz ve diğer sağlık hizmetleri bizim öncelikli önem verdiğimiz hedeflerin arasındadır.” diye konuştu.

HASTANE GELECEK SENE BİTECEK

Yapımı devam eden 1237 yataklı yeni üniversite hastanesinin son durumu hakkında bilgiler veren Rektör Şengönül, “İnşallah gelecek sene tam tarihleri vermek şu anda belli değil. Tabii zaman alıyor bazı şeyler ama 2025 yılının ortalarına ve sonuna doğru tamamlanmasını ve daha sonra da taşınma süreçleriyle bir an önce  halkamıza hizmet vermesi için elimizden geleni yapacağız. Bunun üzerinde özellikle çok titiz olarak üzerinde hassas olarak duruyoruz. Burada sadece hastanemizin yeniliği değil kapasitesi içinde alınacak cihazları ameliyat olsun diyen tüm sağlık ekipmanının en kaliteli kişisinden hastalarımızın ve sadece bu bölgenin değil yakın bölgelerin hatta İç Anadolu’nun bir sağlık üssü olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bunu sağlık bakanımıza da bu hedefimizi bildirdik. İnşaatın yüzde 73’lük kısmı tamamlanmış bulunuyor. Geri kalan kısmıyla da ödeneklerin tamamlandığını veya tamamlanma aşaması hakkında bilgi aldık. Seneye inşallah 2025 yılının ortalarına veya sonlarına doğru inşaatın bitmesi hedefleniyor. Ama bu sürecin tabii ki elimizden gelen bize düşen görev itibariyle sürecin takipçisi olacağımızı bilmenizi istiyorum.  Biz görevi devralırken aldığımız bayrağı daha üste taşımaya çalışacağız. “ şeklinde konuştu.

BİZDE ADAM KAYIRMACILIĞI YOK

Eski yönetim ve yeni yönetim anlayışında olmadıklarını bu yüzden de başarılı olan herkesle yola devam edeceklerini kaydeden Şengönül, “Biz acele etmiyoruz çok ciddi davranıyoruz. Biz de adam kayırmacılık yok. Onun adamı, bunun adamı diye bir düşüncemiz yok. Çalışıyorsa işinde olumlu görüş sağlıyorsak ki burada öğrencilerimizin de fikirlerini alıyoruz. Öğrenci yanlısı bir hocayım. Onları kazanmak asıl hedefimiz olmalı diye düşünüyorum. O anlamda öğrencilerimizin de fikirlerini alarak kadromuzu yakında inşallah çoğunu tamamlamış olacağız. “ifadelerini kullandı.

Öğrencilere müjdeler veren yeni rektör bahar şenliklerinin yeninden yapılacağını, yurt ve ulaşım sorunlarının çözümü noktasında çalışmalarının olduğunu da sözlerine ekledi.

KALİTELİ ÖĞRENCİ KALİTELİ EĞİTİM

Şengönül, üniversitenin akademik başarısının artması için büyük bir titizlikle çalışacaklarını ifade ederek, “Öncelikli hedefimiz öğrenci kalitesini arttırmak olacak. Öğrenci sayısının çok olması kalitenin yüksek olduğu anlamına gelmez. Bu yüzden öğrenci kalitesini artırırsak eğitimin de kalitesini artırırız. Hedefimiz öğrencilerimize iyi eğitimler vererek akademik başarıyı arttırmak olacak” dedi.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER