Sağlık

Yeni virüs tavuktan bulaşıyor! 9 can aldı

2024’ün bitmesine aylar kala dünya ülkelerinde patlak veren salgınlar endişe yaratmaya devam ediyor. Maymun çiçeği, Batı Nil virüsü derken ABD’de bir virüs daha ortaya çıktı.

Yeni virüs tavuktan bulaşıyor! 9 can aldı
30-08-2024 16:01
SİVAS

Haber Merkezi

Bir markanın tavuk etini tüketen 9 kişinin listerai virüsüne yakalandığı ve hayatını kaybettiği öğrenildi. Tavuk etindeki virüs nedeniyle hastaneye kaldırılanların sayısı ise alınan bilgiye göre 57’yi geçti.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından yapılan açıklamaya göre, bu salgının 2011 yılından bu yana ABD'de görülen en büyük listeria salgını olduğunu belirtildi.

Washington'da Listeria Salgınında Hastalanan Beş Kişiden Üçü Yaşamını Yitirdi | Klimik

Ölüm vakaları, Florida, Tennessee, New Mexico, New York, Güney Carolina, Illinois, New Jersey ve Virginia eyaletlerinde kaydedildi. CDC, halka geri çağrılan ürünlerden uzak durmaları ve ürün etiketlerindeki "EST. 12612" veya "P-12612" numaralarına dikkat etmeleri çağrısında bulundu.

Zika Virüsü Nedir ve Belirtileri Nelerdir? Nasıl Bulaşır? - Medicana Sağlık Grubu

70’DEN FAZLA ÜRÜN TOPLATILMAYA BAŞLADI

ABD Tarım Bakanlığı Gıda Güvenliği ve Denetleme Servisi (FSIS), Boar's Head ve Old Country markaları altında üretilen jambon, sucuk, pastırma ve sosis gibi 70'ten fazla ürünü geri çağırdı. Toplamda 3 milyon kilogramdan fazla eti kapsayan geri çağırma, 10 Mayıs ile 29 Temmuz tarihleri arasında üretilen ürünleri içeriyor. Bu ürünler, ABD genelinde dağıtıldı ve Cayman Adaları, Dominik Cumhuriyeti, Meksika ve Panama'ya ihraç edildi.

GIDA KAYNAKLI ÖLÜMLER ARASINDA 3.SIRADA

Listeria hastalığı, 'Listeria monocytogenes' bakterisinin bulunduğu gıdaların tüketilmesiyle bulaşan ciddi bir enfeksiyondur. ABD'de her yıl gıda kaynaklı hastalıklardan kaynaklanan ölümler arasında listeria, tahmini 1.600 enfeksiyon ve 260 ölümle üçüncü sırada yer alıyor. Özellikle hamileler, yeni doğanlar, 65 yaş üstü kişiler ve bağışıklık sistemi zayıf bireyler için büyük risk teşkil eden bu hastalığın belirtileri arasında ateş, kas ağrıları, denge kaybı ve bağırsak sorunları bulunuyor. Bazı vakalarda semptomların ortaya çıkması 10 haftayı bulabiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER