Gündem

YENİ YOL HARİTASI

YENİ YOL HARİTASI

YENİ YOL  HARİTASI
22-01-2018 07:58

 

Beste KURT

Başkanlar Kurulu Sivas´ın gelişimine ve sorunların çözümüne yönelik olarak daha önce belirlenen 32 genel ve 19 yerel projenin çözüme kavuşturulduğunu belirterek ?Bakanımıza, milletvekillerimize ve bürokratlarımıza teşekkür ediyoruz, şimdi yeni önerilerimizi kapsayacak yol haritamızı belirlemeye başladık?dedi.

TSO´nun öncülüğünde 38 sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşturulan Başkanlar Kurulu, 2018 yılı Genel ve Yerel Projeleri belirlemek için yeni yılın ilk toplantısını, önceki akşam yaptı.

TSO Meclis salonunda Başkan Osman Yıldırım yönetiminde 2018 itibariyle Sivas´ın önceliklerini ve sorunlarını tespit etmek üzere 36´ıncı kez bir araya gelen Başkanlar Kurulu´nda konuşan Başkan Osman Yıldırım, ?Amacımız yaşanabilir, yatırım yapılabilir, göçü önlemiş ve her açıdan gelişmiş bir Sivas. Başkanlarımız ile Sivas´ın yol haritasını çıkarıyoruz. Gündemi belirliyoruz. Bu rapor tamamlandığında başta Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz olmak üzere, Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız ve ilgili bürokratlara sunacağız? dedi.

16 YILDA 36.KEZ

Oluşturulduğu 2002 yılından bugüne kadar 36 kez toplanan Başkanlar Kurulu´nun Sivas için önemine vurgu yapan Başkan Yıldırım, ?Birlikte ortak hareket etme kültürümüz artık gelişmiş durumda. Sivas´ın bütün konularını görüşüyoruz. Bölge müdürlüklerinin kapatılmasından, 2 Temmuz olaylarının kınanmasına, Milletvekili ve Belediye Başkanlarının belirlenmesinden, devlet büyüklerimize sunulacak raporlara kadar görüşlerimizi beyan ettik. İlimizde toplanan Bakanlar Kuruluna öncelikle 16 maddelik sorunlarımızı ilettik. 2023 yılı vizyonumuzu belirledik. Sivas´ın gelişimine önemli katkılar sunduk. Çünkü birlikteliğin rahmetine inanıyoruz? diye konuştu.

?TEŞEKKÜR EDERİZ?

STK´ların en büyük yaptırımının öneri sunmak ve takip etmek olduğunu vurgulayan Yıldırım ?Başkanlar Kurulumuzun bugüne kadar tespit ettiği genel projeler içerisinde 32 tanesinin, yerel projeler içerisinde ise 19 tanesinin çözüme kavuşturulduğunu görüyoruz. Bakanımıza, milletvekillerimize ve bürokratlarımıza teşekkür ediyoruz?dedi.

YENİ YOL HARİTASI

Başkanlar Kurulu, Sivas´ın gündemine ilişkin üyelerin sunduğu öneriler ve projeler doğrultusunda 2018 yılı hedeflerini belirleyen yeni yol haritası oluşturacak. Görüş ve önerilerle şekillenecek genel ve yerel projelerden oluşacak yol haritasını kapsayacak raporun Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz başta olmak üzere tüm bürokratlara sunularak, takipçisi olunacağı kaydedild

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER