Ekonomi

YENİ YURTLAR KOPUKLUĞU ARTIRDI

YENİ YURTLAR KOPUKLUĞU ARTIRDI

YENİ YURTLAR KOPUKLUĞU ARTIRDI
27-02-2019 07:40

Erhan CEYLAN/

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız´ı ziyaret etti. Başkan Eken, Rektör Yıldız´a üniversitedeki iş yeri sayısının fazla olduğunu, bunların iş merkezine dönüştürülmemesi gerektiğini ve bundan sonra açılacak olan işletmelere ruhsat verilmesi gerektiğini söyledi.

?10 BİN KİŞİLİK YURT

KOPUKLUĞU ARTIRDI?

Meclis Başkanı Çetin Yıldırım, yönetim ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen ziyarette Üniversite ile şehir arasında yaşanan kopukluğun 10 bin kişilik yurdun yapılmasıyla birlikte daha da arttığına işaret eden Eken, ?Son dönemde ekonomimiz zor bir dönemden geçiyor. TSO olarak, esnaf ve tüccarımızın yaşadığı sıkıntıları sizlerle paylaşmak istiyoruz. Üniversite Vakfının uyguladığı kiralama sisteminden dolayı burası bir iş merkezi haline dönüştü. 10 bin kişilik yurtta yapılınca öğrenci ile şehir arasında kopukluk oluştu.

KARŞI DEĞİLİZ AMA

Yurdun yapılmasına karşı değiliz. Baştan beri söylüyoruz keşke 5 bin kişilik ve şehrin belli bölgelerine yapılsaydı. Hayırlı olsun. Şimdi doldurmak için mücadele vereceğiz. Ancak, kafeler, lokantalar, işyerleri çoğaldıkça Sivas´taki esnaflarımız piyasadaki iş düşüklüğünü de buraya bağlamaya başladılar. Öğrenci şehre gelmediği için işlerimiz bitmek üzere diye şikâyetleri var. Üyelerimiz adına en azından bugünden itibaren yeni işyerleri açılmasına ve ruhsat verilmesine müsaade etmemenizi talep ediyoruz. Açılan işyerlerine saygımız sonsuz, tabiî ki yatırım yapmışlar, istihdam sağlamışlar. Rektörlüğümüzün bundan sonra kampüste lokanta, kafe, işyeri yeter derseniz memnun olacağız? dedi.

?TALEP DİKKATE ALINACAK?

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Alim Yıldız ise kendi dönemlerinde bir kaç işyerinin dışında yeni yerlerin açılmadığını ve TSO´nun talebini dikkate alacaklarını söyledi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER