Gündem

YENİDEN RAFAH´TAN HAREKÂTA DESTEK

YENİDEN RAFAH´TAN HAREKÂTA DESTEK

YENİDEN RAFAH´TAN HAREKÂTA DESTEK
18-10-2019 01:01

Hayrullah AĞKAŞ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye´nin kuzeyinde başlatılan Barış Pınarı Harekâtı´na bir destek de Yeniden Refah Partisi´nden geldi. Önceki gün akşam saatlerinde kent meydanında toplanan Merkez İlçe Teşkilatları harekâta tam destek verdi.

Basın açıklamasını yapan Merkez İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Karaoğul, ?Mehmetçik gittiği yere her zaman barış ve esenlik götürmüştür. Yeniden Refah Partisi ve milli görüşçüler olarak devletimizin almış olduğu bu hareket kararına desteğimizi bildirir ve şehit olmaya her an hazır olduğumuzu deklare ederiz. Rabbim şehitlerimizi cennetiyle mükâfatlandırsın, şehitlerimizin ailelerine başsağlığı, Gazilerimize de rabbimizden acil şifalar diliyoruz? dedi.

Türkiye´nin Münbiç´te olduğu gibi Doğu Fırat´ta da, ABD ile kolektif çaba içerisine girmesine rağmen, ABD´nin oyalama taktikleri ile işi geçiştirmeye çalıştığını ve Türkiye´nin son seçenek olarak operasyon kararı üzerine saldırgan bir tutum sergilediğini kaydeden Merkez İlçe Başkanı Karaoğul, ?ABD daha önceden Irak´ta olduğu gibi, Ortadoğu´nun jeopolitiğini yeniden şekillendirmek ve kendilerine bağlı oluşturdukları terör grupları vasıtasıyla federe bölgeler oluşturmaya çalışması karşısında, Yeniden Refah Partisi olarak Türkiye´nin bütünlüğü ve güvenliğini öncelediğimizi ve söz konusu ülke menfaatleri olunca yekvücut olduğumuzu ifade etmek isteriz. Türkiye´yi ekonomik bakımdan tehdit eden Trump, 800 kadar Amerikalı yatırımcının Türkiye´deki 50 milyar dolarlık yatırımını ise gözden kaçırmaktadır? diye konuştu.

Sivrisineklerle kurtulmak için bataklığın kurutulması gerektiğini kaydeden Başkan Karaoğul, ?Yetkililerimizin bir an önce; bölgemizde bugün yaşadığımız sıkıntılarda fazlasıyla etkisi olan İncirlik Üssü´nü ve Malatya Kürecik Radar Üssü´nü kapatmalarını ve yine bataklığı kurutmaya yönelik çok önemli bir adım olarak D-8 Organizasyonu´nun kuruluş amaçlarına uygun şekilde çalışması için gerekenleri yapmalarını ve bataklığın oluşmasının baş müsebbibi olan ABD Yönetimi ile ilişkilerimizi gözden geçirip yeniden yapılandırmasını bekliyoruz? şeklinde konuştu.

Karaoğul, açıklamasında şunları kaydetti:

?Diğer Taraftan İsrail´in emellerinden ve Arzı Mevud´un içerisinde Türkiye´nin Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olması ile Suriye ve Filistin topraklarını kapsayan Büyük İsrail projesi kapsamında bu bölgeleri istikrarsızlaştırmak için yapılan çalışmalara istinaden ordumuzun yaptığı operasyon ile bu planlar bozulmuş ve bölge halkı ordumuzu bağrına basmıştır. Türk ordusunun yaptığı operasyonda herhangi bir sivil ölümü gerçekleşmemiş, Batılı ülkelerin Halep´e, Bağdat´a yaptığı saldırı ve işgalleri ile kıyaslandığında yaşam alanlarına hiç dokunulmadığı ve binaların olduğu gibi bırakıldığı operasyonun barış amaçlı yapıldığını ortaya sermektedir. Ordumuzun harekât kararındaki cesareti Erbakan hocamızın önderliğinde gerçeklesen milli ve yerli savunma sanayi olduğu aşikârdır. Ordumuz 1974 barış harekâtında çıkartma yapacak gemi bulamazken şimdi koral benzeri sinyal kesiciler, İHA´lar, SİHA´lar, Aselsan, Tai yapımı silahlarla büyük başarılara imza atmaktadır.

Biz millet olarak 1974 Kıbrıs barış harekâtında nasıl topyekûn birlik ve beraberlik içerisinde ordumuzun arkasında tek saf olduysak ayni azim ve kararlılıkla bu kahraman ordunun aynı şekilde arkasında olduğumuzu deklare ediyoruz. Mehmetçik gittiği yere her zaman barış ve esenlik götürmüştür. Yeniden refah partisi ve milli görüşçüler olarak devletimizin almış olduğu bu hareket kararına desteğimizi bildirir ve şehit olmaya her an hazır olduğumuzu deklare ederiz. Rabbim şehitlerimizi cennetiyle mükâfatlandırsın, Şehitlerimizin ailelerine başsağlığı, Gazilerimize de rabbimizden acil şifalar diliyoruz.?

Basın açıklamasının ardından tüm Mehmetçikler için Fetih Suresi okunarak, dualar edildi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER