Gündem

YETKİ BAKANLIKTA

YETKİ BAKANLIKTA

YETKİ BAKANLIKTA
31-10-2020 07:00

Nurettin ÇUKURYURT

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ilimizin en önemli sorunları arasında yer alan Eski Sanayi´ye ilişkin açıklamalarda bulundu.

?Eski Sanayi Bölgesi kangren olmuş bir sorun? diyen Başkan Bilgin,  ?Ben hep şunu söylüyorum: Eski Sanayi sorununu Sivas gündeminden çıkartmak hepimizin boynunun borcu. Benim yönetim anlayışımda geçmişle ilgili konuşmak yoktur. Biz daha iyisini yapmayı hedefliyorsak bu ana kadar yapılanlara teşekkür etmemiz gerekiyor. Şu an Eski Sanayi Bölgesi kentsel dönüşüm alanı içerisinde olan bir yer. Yaklaşık 83 bin metrekare ve şu anda planı yok. Plansız bir alan. Tek parsel haline getirilmiş. Binlerce hissedar var. Ve bu noktada ortak bir imar planı yapılarak bunun çözümü beklenmiş. Bu denenmiş; bir önceki belediye başkanımız zamanında denenmiş, ondan önceki belediye başkanımız zamanında denenmiş. Mahkemelik olmuş. Mahkeme farklı kararlar vermiş. İmar planları iptal edilmiş ve şu anda 83 bin metrekare tek parsel ve plansız olan bir arazi var? dedi.

Eski Sanayi´de şehre yakışmayan görüntülerin olduğunu söyleyen Başkan Bilgin, ?Seçim öncesinde  ?Katılımcı belediyecilik anlayışını ortaya koyacağız´ dedik. ?Yapacağımız her projede  projenin etkileyeceği toplum kesimleriyle, sektörlerle istişare edeceğiz´ dedik. ?Onların görüşünü alacağız, halka rağmen belediyecilik yapmayacağız. Halkı karar mekanizmalarının içerisine dahil edeceğiz´ dedik. Bu anlayış doğrultusunda Eski Sanayi´de esnafımızın büyük bir kısmıyla görüştük. ?Siz müteahhit olsaydınız nasıl bir çözüm bulurdunuz, buranın en kolay çözümü nedir, arsanızı kamulaştıralım mı?´ diye sorduk. Yüz yüze görüştük ve anket yaptık. 1-2 metrekare gibi küçük alanlar var. 20 metrekarenin altında olan bin civarında hissedar var. Hissedar olarak rakam çok. Ve hukuk karşısında 10 bin metrekare yeri olan birinin de 1 metrekare yeri olan birinin de mahkemeye gitme hakkı açısından hiçbir fark yok. Şu anda kamulaştırmalar devam ediyor. Gönüllü olarak, ?Bizim yerimizi kamulaştırın´ diyenlerin yerini alıyoruz. Görüşmemiz neticesinde herkes bir an önce sorunun çözümü noktasında hemfikir oldu? dedi.

Eski Sanayi´de imar çalışmalarının devam ettiğini belirten Bilgin, ?Paydaşlarımızdan, mülk sahiplerimizden aldığımız bilgilerle ve onların rızasına uygun olarak bir çalışma yapıyoruz. İnşallah Kasım ayı içerisinde çalışmamızı tamamlayacağız. İmar planını onaylama yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığında. Biz Sivas Belediyesi olarak önereceğiz, kentsel dönüşüm alanı olduğu için onay mercii Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. Şu ana kadar yapılan çalışmalar imar planı onaylanmadan yapılan çalışmalar olduğu için veya mahkeme iptal ettiği için belli bir noktada sekteye uğramış. Biz imar planını onaylattıktan sonra işler hızlanacak. Orada farklı alternatifler var. Onu olgunlaşmadan konuşmak işi sakata getiriyor. Olgunlaşmadan belli fikirleri paylaşınca beklenti oluşuyor, olmadığı zaman hayal kırıklıkları oluyor. İnşallah Aralık ayı sonunda Eski Sanayi sorununun çözüldüğünü müjdelemiş oluruz. Dediğim gibi amasız, lakinsiz hiçbir bahaneye sığınmadan Eski Sanayi sorununu çözmek başta bizim boynumuzun borcudur. Eski Sanayi´nin çözümünün uzamasının en önemli nedeni pandemi süreci oldu. Önümüzü şu anda da kestiremiyoruz. Sağlık Bakanımız İstanbul´da idi, farklı tedbirler alınabileceğini söyledi. Asıl olan toplum sağlığı, birey sağlığı ama hayat da devam ediyor. İmar Müdürlüğündeki, Emlak İstimlak Müdürlüğündeki personelimizin birçoğu dönem dönem çalışamadı. Tam kadro halen çalışamıyor. Veya iş verdiğimiz firmalar ekiplerinin virüse yakalanması nedeniyle çalışamıyor. Dolayısıyla bu süreçlerle sekteye uğradı. Önümüzdeki süreç koronavirüs inşallah stabil hale gelirse bizim de çalışmalarımız hızlı bir şekilde ilerleyecek? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER