Gündem

Yumurtatepe Parkı’na Görkemli Açılış

Sivas Belediyesi tarafından Yumurtatepe bölgesine yapılan 55 dönümlük park düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yeşil dokusuyla hem bölgeye hem de Sivas'a değer katacak park ile ilgili Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, parkın bölge sakinlerine hayırlı olması temennisinde bulundu.

12-02-2024 16:03
SİVAS

İlknur ÖZDEMİR

Emek Mahallesi’nde Yumurtatepe olarak bilenen 55 dönümlük arazi Sivas Belediyesi  tarafından muhteşem bir bölge parkı ve sağlıklı yaşam alanına dönüştürüldü.

Yeşil dokusuyla hem bölgeye hem de Sivas'a değer katan Yumurtatepe Bölge Parkı'nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışa il protokolünün yanı sıra vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.  6 farklı çocuk parkı, futbol, basketbol, voleybol sahası, egzersiz aletleri, koşu yolu, seyir terası, süs havuzu, 35 bin metrekare yeşil alan ve Millet Kıraathanesinin bulunduğu  Yumurtatepe Bölge Parkı'nın açılış programı saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Şehrimizin her bölgesine yapılabilecek güzellikleri kazandırmak adına birçok projeyi hayata geçirdik ve açılışlarını yapıyoruz. Bugün onlardan önemlilerinden birisi olan Emek Mahallesi, Diriliş Mahallesi, Tuzlugöl Mahallesi, Esentepe Mahallesi ve çevresine hizmet edecek 55 bin metrekarelik arazi üzerine kurulmuş Yumurtatepe Bölge Parkının açılışını gerçekleştiriyoruz. Şehrimize kazandırdığımız bu projemiz Sivas’ımıza hayırlı olsun. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde yeşil Sivas projelerine destek olacak bu tip projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Yine bu kapsamda şehrimizin farklı bölgelerine farklı büyüklüklerde bölge parklarını ve Millet Bahçelerini kazandırdık. Bunları neden anlattım? Biz milletimize bir söz verdik. AK Parti siyaseti olarak bugüne kadar her alanda 22 yıldır bu ülkenin her bir santimetrekaresinde devasa hizmetlerimiz var.  Bunlardan en çok nasiplenen illerden birisi hem merkezi hükümet olarak hem yerel yönetimler olarak Sivas oldu, olmaya da devam edecek. Çünkü biz inanıyoruz ki Sivas güçlü olursa Türkiye güçlü olur. Başka Türkiye, başka Sivas olmadığı için de hepimiz var gücümüzle şehrimize, memleketimize, kara sevdamız Sivas’a hizmet ve eserler kazandırmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından parkın açılışı gerçekleştirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER