Siyaset

?ZAM ERKEN AÇIKLANDI ONDAN OLDU?

?ZAM ERKEN AÇIKLANDI ONDAN OLDU?

?ZAM ERKEN AÇIKLANDI ONDAN OLDU?
30-01-2017 08:48

   Beste KURT

Saadet Partisi İl Başkanı Osman Gönay, ilaç sıkıntısı yaşanmasına, Bakanlığın 20 Şubat´ta uygulamaya girecek yüzde 10´luk zammı erken açıklamasının sebep olduğunu söyledi.

İktidarın, Sağlıkla çağ atlandığını ve devrim gibi icraatlar yapıldığını söylemesine karşın, bugünlerde hasta olup, yolu hastaneye düşenlerin eline ?İlaç yok bulun getirin? diye reçete tutuşturulduğunu söyleyen Saadet Başkanı Gönay, ?Ya bulamazsam? diyen hastalara ?Buluncaya kadar tedaviniz ertelenecek? cevabı verildiğini öne sürdü.

SP Başkanı Gönay, önceki gün yaptığı yazılı açıklamasında ilaç sıkıntısına, 20 Şubatta yürürlüğe girecek olmasına rağmen, yüzde 10 oranında yapılan zamların erken açıklanmasının sebep olduğunu vurgulayarak ?İlaç üreten firmalar ve ilaç depoları ellerindeki ilacı piyasaya sürse şu anki fiyattan satacaklar, stok yaparlarsa 20 şubattan sonra  yüzde 10 zamlı satacaklar. Şahsi karı için halkın sağlığını hiçe sayanları kınıyorum. Eczacı veya hastanelerde çalışan sağlıkçıların yapabileceği belki bir şey yoktur ama Sağlık Bakanı o koltukta ne için oturur. Bu sıkıntıları kim giderecek. Hastanelerin ve hastaların ihtiyacı olan ilacı bizzat hasta bulacaksa bakanlık ne için vardır?. Maksadımız kimseyi kırmak ve incitmek değil, kapı kapı dolaşarak ilaç temin etmeye çalışan, hatta aradaki yüksek farkı ödemekte zorlanan hasta vatandaşlarımızın mağduriyetinin önlenmesidir. İlaç sıkıntısının ulaştığı boyutlara dikkat çekmektir.? dedi.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER