Gündem

ZİHNİ AMCA VEDA ETTİ - video

ZİHNİ AMCA VEDA ETTİ - video

ZİHNİ AMCA VEDA ETTİ - video
26-09-2019 01:05

SİVAS DEĞERLİ AĞABEYİNİ KAYBETTİ

Zihni Taştan için, 1987-1992 yılları arasında başkanlığını yaptığı Ticaret ve Sanayi Odası´nda yapılan törende konuşan TSO Başkanı Mustafa Eken, ?Zihni amcamız yalnızca iş adamı değil, Sivas´ımızın saygı değer sanat, kültür ve gönül erbaplarındandır. Ticari faaliyetlerinde temel ilke olarak dürüstlüğü, çok çalışmayı ve başarıyı benimsemiştir. Sivas, çok değerli bir ağabeyini kaybetti. Allah rahmet eylesin, ailesi ve iş dünyamızın başı sağolsun?dedi.

 

Hayrullah AĞKAŞ

Şehrin tanınmış iş adamlarından ve TSO ile Esnaf Kefalet Kooperatifinin eski başkanlarından olan Zihni Taştan 88 yaşında hayata veda etti.

1931 doğumlu olan ve 1954 yılında ticarete atılan Zihni Taştan, yaşlılığa bağlı rahatsızlığı nedeniyle önceki gün vefat etti. Esnaf Dernekleri Birliği Başkanlığı ve Sivas Hizmet Vakfı Mütevelli heyetinde de görev alan Taştan için, 1987-1992 yıllarında başkanlığını yaptığı Ticaret Odası´nda tören yapıldı.

Cenazesi tabutla toplantı salonuna getirilen Taştan için yapılan törende konuşan TSO Başkanı Mustafa Eken, ?Tabi vefat haberi hepimizi derinden üzen Zihni amcamız yalnızca ilimizin iş adamlarından değil, Sivas´ımızın saygı değer sanat, kültür ve gönül erbaplarındandır. Ticari faaliyetlerinde temel ilke olarak dürüstlüğü, çok çalışmayı ve başarıyı benimsemiştir. Sivas, çok değerli bir ağabeyini kaybetti. Ağabeyimize Allah´tan rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm iş dünyasına baş sağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun? dedi.

ULU CAMİDEN-YUKARI TEKKEYE

İş adamı Taştan´ın TSO´daki törenin ardından Ulu Cami´ye getirilen cenazesi, öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yukarı Tekke´deki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Zihni Taştan´ın cenazesine, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, TSO Başkanı Mustafa Eken, TSO Yönetim Kurulu üyeleri, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, eski Belediye Başkanlarından Sami Aydın ve Doğan Ürgüp ile iş adamları, esnaflar ailesi ve yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Şehrin ?Zihni amcası? olarak bilinen ve inşaat, akaryakıt ile otomotiv sektöründe bir çok yatırım yaparak, çok sayıda insana iş imkanı veren Zihni Taştan´a Allah´tan rahmet, ailesine başsağlığı dileriz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER