BU DEFA ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKMAYACAK

ORHAN ENDER
ORHAN ENDER
BU DEFA ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKMAYACAK
03-03-2020

Kim Allah´a ve Resul´e itaat ederse, işte onlar, Allah´ın kendilerine nimet verdiği peygamberler, Sıddıklar, şehitler ve Salihlerle beraberdir. Onlar ne güzel arkadaştırlar.? (Nisâ, 69)
Kıymetli dostlar öncelikle şehitlerimize rahmet, yakınlarına Sabr-ı Celîl ve ülkemize de baş sağlığı diliyorum.
Şehitlik peygamberlik ve velilik makamından sonra gelen bir mertebedir.
Şehitlik canının bedeli olarak cennete talip olmaktır.
Yazımın başındaki ayeti kerimeden şehitliğin ne denli büyük bir makam olduğunu görüyoruz.
Onların cennette olduğu Allah´ın kelamında sabittir.
Bu vatan için, bayrak için canlarını feda eden şehitlerimizle helalleşmek istemez misiniz?
Kim istemez ki!
Bu hususta yazımın başındaki ayet bizlere rehberlik etmektedir...
Eğer sen Allah´a ve Resulüne itaat edersen şehitlerle berabersin sevgili dostum... O zaman artık sözlü olarak değil fiilen şehitlerimizin yanında olma vaktidir. Elbette sözlü olarak birliğimizi, dirliğimizi koruyup zalimlere tepki göstermek bizim için değerli lâkin fiilen vatan sevgimizi göstermek şehitlerimizi yâd etme noktasında daha da anlamlı bir hale dönüşeceğine inanıyorum. Peki fiilen nasıl gösteririz vatana, bayrağa ve şehitlerimize olan sevgimizi kısaca bahsetmek istiyorum;
Yukarıda ifade ettiğim üzere öncelikle sosyal medyadan vatanı savunmamızın yanında fiilen şehitlerimizden helallik istemenin yollarını bulmak için çaba harcamış gerekmektedir.
Bunlardan en güzel ve ödül mahiyetindeki yolu Kur´an bize tarif etmiştir...
Allah´a ve Resulüne itaat edip şehitlere komşu olmak. O zaman artık helallik mi istersiniz muhabbet mi edersiniz size kalmış!
Yok bu bana ağır gelir derseniz; şehitlerimizin ailelerinin acısını fiilen yüreğimizde hissetmek bir vefa borcumuz olmakla birlikte helalleşmek için güzel bir yoldur...
Bakınız fiilen diye bir tabir kullandım.
Yani sosyal medya mecralarından paylaşımlarda bulunup görevimiz bitti anlayışına kapılmak şehitlere zulüm niteliğindedir. Elbette şehitlerimiz için susmayacağız ama tabiri caizse kamera arkasından da hiçbir şey olmamış gibi hayatımıza devam etmeyeceğiz. Ateş düştüğü yeri yakmayacak bu defa! Dualarımızı şehitlerimizin üzerinden eksik etmeyeceğiz. Her daim çatışmada olan askerlerimize sözün en güzeli olan Kur´an okumayı ihmal etmeyeceğiz. Kısacası dostlar; kamera önünde nasıl isek arkasında da öyle olacağız... Sözlerime son verirken şöyle bir dua da bulunmak istiyorum; Rabbim şehitlerimizin şehadetlerini kabul eylesin. Ailesini ve bizleri şefaatlerine mazhar eylesin. Birliğimizi, dirliğimizi bozmak isteyen hainlere fırsat vermesin...(amin)

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?