ÇEVRE…

Bedriye KARAHAN
Bedriye KARAHAN
ÇEVRE…
10-06-2022

Canlı varlıkların yaşamlarını sürdükleri ortama çevre denir. Tüm canlıların ortak yaşam alanı olan çevrenin temiz tutulması yaşanabilir olması için temiz tutulmalıdır. Çevre olmadan canlı varlıkların yaşamını sürdürmesi imkansızdır. Daha sürdürülebilir bir yaşam için çevreye ihtiyaç duyulur. Ormanlar, hava, su, dağlar, toprak çevrenin içerisinden yer alır. Çevre kirliliği ise insan eli ile çevrenin kirletilmesine denir. Türkçe derslerinde özellikle çevrenin önemini vurgulamak için çevre kirliliği ile ilgili kompozisyon ödevleri verilir. Kısa ve uzun çevre ile ilgili kompozisyon örneklerine içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

Arabalardan çıkan pis dumanlara, evlerin bacasından çıkan yakıt atıklarına gerekli hassasiyeti gösterip çözüm yollarını bulsak daha temiz bir toplumda yaşama imkanımız olur. Yere çöp atan çocuğunu uyaran anne ve babalar bilinçli bir gençlik yetiştirmiş çocuğuna çevre bilincini öğretmiş olur.

Toplumda yaşamanın kurallarından olan temizlik önce aile içinde aşılanmalıdır. Çocuğuna gerekli hassasiyeti verebiliyorsa bir aile çevre temizliği için bir mum yakmış sayılır.

Çevre insanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları, fiziki, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel ortamdır. Çevre, canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri, sağlıklı, düzenli bir ortamda bulunabilmeleri için bir çerçeve gibidir. Uygun fiziki, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel çevrenin olmaması canlı hayatını tehdit eder.

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?