Gevşememek lazım

Bedriye KARAHAN
Bedriye KARAHAN
Gevşememek lazım
15-05-2020

Koronavirüs salgını dünyayı kasıp kavururken, Türkiye bu bela ile mücadelesinde tüm dünyaya örnek oldu. Süper güçler dahi aylarca salgın karşısında resmen diz çöktü. Türkiye ise 2 ay gibi kısa bir zamanda salgının önüne geçerek işin çığırından çıkmasını engelledi. Büyük ölçüde kontrol altına alınan salgında vaka sayıları ger geçen gün düşmekte.

Sivas´ta ise durum ülke geneline oranla iyi durumda. Vaka sayıları merkezde yok denecek kadar az. Bu durum oldukça sevindirici.

Ancak bu olumlu sonuçlar olası bir vaka artışının tetikleyicisi olabilir. Her gün açıklanan veriler, yaklaşık iki hafta öncesinin sonuçlarını yansıtıyor. Virüs salgınının tehlikesinin düştüğünü düşünen birçok vatandaş, tedbirleri elden bırakıyor.

Ülkede ve Sivas´ta tüm yetkililer, salgın krizini olağanüstü bir şekilde yürüttü ve yürütüyor. Alınan tedbir uygulamaları salgını kontrol altına almaya yetti. Hayatın biraz olsun normale dönmesi için tedbirlerde açılımlar yaşanmaya başlıyor. Bu gereksinim yerine getirilmeli fakat vatandaşlar bu gereksinimi salgın tehdidi bitti olarak algılamamalı.

Sivas Valiliği başkanlığında yürütülen çalışmalara ara verilmeden devam ediliyor. Önümüzde Ramazan Bayramı var. Ramazan tedbirlerine ek olarak bayram için de yeni tedbirler gelmesi gerekli. Bu bilinçle çalışmalar yürütülüyor.

Vakaların azalması ve havaların ısınmasıyla ile halk, cadde ve sokakları doldurdu. Tüm ikazlara rağmen vatandaşların arasında büyük bir tedbir gevşekliği görülüyor. Unutmamalı ki koronavirüs taşıyan bir kişinin virüsü 600 kişiye bulaştırma potansiyeli var. Ve bu virüsü hepimiz taşıyor olabiliriz.

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?