Neden ve niçin artık geleceğimizin teminatı çocuklarımız, gençlerimiz eskisi gibi “Hayal” kuramıyor?
Bundan iki yıl önce Tekirdağ Basın İlan Kurumu Müdürlüğü görevimden emekli olduktan sonra yazdığım bir köşe yazısında “Hayal ve Gerçek” konusuna değinerek başarılı olmak isteyen birinin hayallerinin peşinden gitmesi gerektiğini ve hayallere de çalışarak ve akıllı seçimler yaparak ulaşabileceğini ifade etmiştim.
Bugünkü yazıma da TV’de bir reklamı izlerken bir çocuğun köydeki imkanlarla itfaiyeci, pilot ve mühendis olma “Hayallerinin” köydekiler tarafından küçümsenmesi gösterilerek, daha sonrasında öğretmeni tarafından “Uzaya” bile gidebilecek “Astronot” dahi olabileceği kaydedilip aynı çocuğun “Astronot” yapılmasının canlandırıldığı tiyatro oyunuyla reklam filmi bitiriliyor.
Ben de 54 yıllık hayatımda, hemen hemen yaptığım tüm işleri bir plan çerçevesinde yapmaya çalıştım ve halen bu minvalde hayatımı sürdürmeye devam ediyorum.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verilen “Sürekli Basın Kartı” hamili bir “Gazeteci” olarak bundan 27 yıl öncesinde 27 yaşında rahmetli babamla birlikte kurduğum ve Çanakkale’nin Çan ilçesinde 1997 yılından 2002 yılı sonuna kadar beş yıl boyunca çıkardığım Alternatif Gazetesi’ni de bir “Hayal” sonrasında hayata geçirmiştim.
Benim bu hayalime ortak olan ve şu an Çan Belediyesi ile Terzialan Belediyesi’nde Yazı İşleri Müdürü olarak çalışan lise arkadaşlarım Fevzi Kıncal ile Naci Beceren de Alternatif Gazetesi’ni kurma isteğimi yani “Hayalimi” 1990’lı yıllarda biliyorlardı.
Uzun lafın kısası hayatımız “Hayallerimizi” gerçekleştirmek ve onları başarılı bir şekilde sürdürmekle geçer.
Başarıya giden yolda “Hayaller” çok önemli bir yer de tutar. Gerçekçi tercihler ile kurulan “Hayal” kişiyi motive eder, verilen çaba ve gayretler de “Hayallerin” gerçekleşmesini sağlar.
Öyleyse, yazımın başında belirttiğim gibi neden ve niçin artık geleceğimizin teminatı çocuklarımız, gençlerimiz eskisi gibi “Hayal” kuramıyor? İşte sorgulamamız ve sorgulanması gereken asıl soru bu.
Acizane emekli bir bürokrat ve gazeteci olarak yeni bir müfredat belirlenerek tüm çocuklarımızın hiç zaman kaybetmeden sevdikleri, istedikleri ve “Hayal” ettikleri meslekleri yapabilmeleri için gerekenin yapılması yolunda adımların atılmasının faydalı olacağını düşünüyorum.
Yeni Türkiye, Başarılı Türkiye ve Kıskanılan Türkiye olmak demek bence gelecek nesillere “Hayal” ettiklerini gerçekleştirmeleri için yol göstermek ve yol açmaktan geçer diye düşünüyorum.
Bunun için hedefimiz daima “İlk”leri yapan birer fert olmayı tercih etmektir. Çünkü Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetleri geçme hedefi yani “Hayali” ancak ve ancak bu şekilde gerçekleşir.
Bu haftaki yazımı Amerikalı Yazar Randy Gage’nin “Paranız yoksa değil, bir hayaliniz yoksa fakirsinizdir” sözüyle noktalamak istiyorum.
Sonuç olarak “Hayallerimizi” gerçekleştirmek için çok ama çok çalışmamız gerektiğini unutmadan, çocuklarımızın ve gençlerimizin önünün açılarak herkesin “Hayallerine” ve bir şekilde “Hedeflerine” ulaşmasını diliyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle siz değerli okurlarımı Allah’a emanet ediyor, hepinize sağlıklı, mutlu ve hayallerine ulaşan bireyler olmanızı diliyorum.