HOŞGELDİN BAHAR

Bedriye KARAHAN
Bedriye KARAHAN
HOŞGELDİN BAHAR
02-04-2021

Bahar mevsimi, yaz mevsiminden önce gelen ve yaz mevsimin geleceğini müjdeleyen bir mevsimdir. Baharın gelişini, yeşeren ağaçlardan, tomurcuk açan çiçeklerden, cıvıldayan kuşlardan anlayabiliriz. Bahar gelince sanki kuşların cıvıltısı bile artar, ötüşmeleri daha bir cıvıl cıvıl olur ve rengarenk olan çevreye ayrı bir hava katar.

İnsanlar, bahar geldiğinde apayrı bir psikolojiye bürünürler. İnsanın içi anlamsız bir mutluluk ve huzur ile dolu olur. İnsanlar, sadece gezmek, dolaşmak ve eğlenmek isterler. Çünkü pencereden içeri vuran güneş öyle albenilidir ki kendini öylesine sıcak gösterir ki insan dört duvar arasına sığamaz, kendisini yemyeşil alanlara, caddelere, sokaklara ya da parklara atmak ister. Çünkü bahar gelmiştir, kışın dondurucu soğuğu, burnumuzu donduran fırtınası artık yoktur.

Baharın gelmesiyle kıyafetlerimiz bile renk ve şekil değiştirir. İnsanlar koyu, uzun ve kalın kıyafetler giyerken baharın müjdelenmesiyle cıvıl cıvıl renkler giyerler doğaya uyum sağlayabilmek için ve daha ince kıyafetler giyerler güneşin sıcaklığından bunalmamak için. Bahar gelince neşe ve huzur dolar insan…

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?