İÇİMİZDEKİ PAPAZLAR DİNLESİN!

Bedriye KARAHAN
Bedriye KARAHAN
İÇİMİZDEKİ PAPAZLAR DİNLESİN!
30-07-2020

Ayasofya´nın 86 yıl sonra tekrar camiye çevrilmesini Hristiyan aleminde hazmedemeyenlerin sayısı oldukça fazla. Bunları anlayabiliyoruz. Peki ya içimizdeki hazımsızlar?

?Müslümanım´ diye geçinen ancak Ayasofya´nın açılmasına, neredeyse Hristiyan aleminden daha fazla tepki gösterenler?

Ayasofya´nın yeniden camiye çevrilmesine en büyük tepkiyi veren ülke Yunanistan. Bu ülkenin İskeçe şehri Papazının Ayasofya konusunu değerlendirmesi, Müslüman geçinen papazlardan daha insaflı.

İskeçe Papazı şöyle diyor: ?Türkler nerede vardıysa hep daha iyilerdi. Bizim için utanç verici ama bu gerçek. Girit´te daha iyi manastır sistemi vardı. Girit´te Türkler bir tane bile manastır kapatmadı ama Yunanistan´da Othonas´ın emri ile çok sayıda manastır ve kilise kapatıldı. Azizlerin hatıraları gümüş kutulardan çıkartılıp hükümet için maaşa dönüştürüldü. Aynı zamanda Türkler hüküm sürerken insanlar kolayla dinlerini yaşayabiliyordu. Bu yüzden insanlar ?Latin serpuşu yerine Türk sarığı görmeyi tercih ederim´ diyor. Bana kalsa ikisi de görülmesin ama birini seçmek zorunda olsam Latin yerine Türk seçerim. Şimdi çok üzgün olduğunuz Ayasofya olayına dair. Şükürler olsun. Şimdi söyleyin, 24 saat boyunca Ayasofya´ya kaç tane çıplak turist giriyordu? Sayısızca. İç çamaşırı gösteren kısa eteklerle. Yalan mı söylüyorum? Çünkü müzeydi. Ve tüm o kirli turistler umursamadan ve saygısızca giriyordu. Şimdi ayakkabı olmadan gireceksin. Bu saygı değil mi? Çıplak mı gireceksin? Hayır. Uzun bir elbise ve başörtüsü ile gireceksin. Belki de bunu bir lanet değil, düzeltme olarak görmeliyiz. Şimdi ?Ayasofya için üzgünüz´ diyorlar. Ayasofya´yı koruyan Türkler olmasaydı Ayasofya düşerdi. Böyle büyük bir yapıyı kim koruyacaktı? Türkler korudu.?

İçimizdeki papazlara ibret olsun?

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?