SAYGI

Bedriye KARAHAN
Bedriye KARAHAN
SAYGI
18-11-2022

Saygı, insanlar arasındaki iletişimin temelini oluşturur. Saygı; sevginin, birlik ve beraberliğin olmazsa olmazıdır. Düşünen bir birey olarak insan, çevresindeki kişilere ve onların düşüncelerine saygı duymalıdır.

Saygı yaşamımızın her anında olmalıdır. Büyüklerimize, yaşlılarımıza, anne babaya, düşünceye, inanca, doğaya, hayvanlara saygı kısacası hayatımızdaki her şeye saygı olmazsa olmazımız olmalıdır.

Her insan farklıdır, bu farklılıklar anlaşmazlıklara yol açmamalı, tam aksine insanlar arasındaki saygı, hoşgörü, empati yeteneğini arttırmalıdır. Çünkü farklılıklar hayatımıza renk katar. Bizlerin hayata farklı bir pencereden bakmasına olanak sağlar. İnsan doğası gereği kendi düşüncelerinin doğru olduğunu düşünür. Ancak farklı insanlarla ve onların düşünceleriyle tanıştıkça kendini ve düşüncelerini sorgular. Bu da bizlerin düşüncelerinin değişip gelişmesini ve hayata farklı pencerelerden bakabilen bireylere dönüşmemizi sağlar. Böylece çok daha iyi analiz yapabilir ve daha iyi kararlar verebiliriz. Sonuç olarak kendisine ve çevresine saygılı, insanlar ile iletişimi yüksek ve saygın birer birey oluruz. Bu özellikler hayatımızda başarıyı ve mutluluğu yakalamamız için çok önemli bir noktadır.

Saygı çok önemli bir kavramdır. Saygı çerçevesinde kurulmayan bir ilişki sevgiye dönüşmez. İnsanlar arasındaki sevgi ve hoşgörü empati eksikliği toplum içerisinde huzursuzluk ve kargaşaya yol açar. Kendi ve çevremizin huzuru ve mutluluğu için kısacası daha güzel bir dünya için kendimize ve diğer insanlara saygı duymalı, hoşgörü ile yaklaşmalıyız.

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?