ŞEFFAF YÖNETİM TÜRKİYE´DE VAR

Bedriye KARAHAN
Bedriye KARAHAN
ŞEFFAF YÖNETİM TÜRKİYE´DE VAR
23-07-2020

Amerika Birleşik Devletleri´nin bazı bölgelerinde Korona virüs vakalarının açıklanan resmi verilerden 2 ila 13 kat fazla olabileceği belirtildi. Habere göre; Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yapılan araştırmada, Amerika Birleşik Devletleri´nin bazı eyaletlerindeki corona virüs (Kovid-19) vaka sayısının mevcut resmi kayıtların çok üstünde olduğu kaydedildi.

10 eyaletteki 10 şehirde klinik ve hastane testlerini inceleyen araştırmacılar, ayrıca virüsün ülke nüfusunun çok az bir kısmına temas ettiğini belirledi. Yetkililer, toplum bağışıklığı için nüfusun en az yüzde 60-70´inin virüs ile temas etmesi gerektiğine işaret ederek, ABD´nin henüz bu seviyenin çok uzağında olduğunun altını çizdi.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti hemen her konuda olduğu gibi korona virüs ile mücadelede de verdiği mücadele ile dünyaya örnek oldu. Virüsün ülkemize geç gelmesi, geldiğinde planlı mücadele başka ülkede yaşanmadı. Süper güç ABD virüs ile mücadele resmen sınıfta kaldı. İnsana değer vermeyen bir yönetim anlayışı olduğunu kendi vatandaşlarına da göstermiş oldu.

Türkiye´de korona virüs test sayıları, vaka sayıları, ölüm sayıları gün gün resmi olarak açıklanıyor. Bunun dışında sokakta atlatan vaka sayı hemen hemen yok gibi. Her fırsatta ülkemize, hükümetimize şeffaf olma yönünde ahkam kesenler utanmalı?

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?