Sivas dolu dolu bir yıl geçirdi

Bedriye KARAHAN
Bedriye KARAHAN
Sivas dolu dolu bir yıl geçirdi
11-01-2020

Tarihte medeniyetlere ev sahipliği yapmış, kadim şehir Sivas, bir yılı daha geride bıraktı. 2019 yılı Sivas için oldukça verimli bir yıl oldu. Özellikle Vali Salih Ayhan´ın çalışmaları ile Sivas´a ileriki yıllar için önemli adımların atılmasına neden oldu. 2019 Yılında yapılan Sivas Çalıştayı ile ?Ortak Akıl´ uygulaması ya­pıldı. Tüm kesimlerin, her alanda Sivas için neler ya­pılması gerektiği görüşü alındı. Önemli kısım; sadece görüş alınmakla kalınmadı ve yapılması gerekenler ha­yata geçirildi veya hayata geçirilmesi için adımlar atıldı.

2019 yılında hiçbir kamu yetkilisi tabiri caizse yan gelip yatmadı. Vali Salih Ayhan´ın üstün gayret ve eforu tüm kurumlara yansıdı. Eğitim, kültür, turizm, tarım, sanayi vs. her alanda Sivas´ta önemli çalışmalar yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Gerçek anlamda 7/24 gayret gösteren Sivas Valisi Salih Ayhan her alanda olduğu gibi sosyal yaşantıda da devletin şefkatli yüzünü Sivaslılara gösterdi. Yakın tarihimizi hatırladı­ğımızda; adeta devletin şefkatine hasret bir millet ol­muştuk.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ik­tidarı ile olması gereken devlet ve millet birliğine ka­vuştuk. Bu birlikteliğin önemini hain darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz akşamı ve devamında millet olarak gördük.

Vali Salih Ayhan da Cumhurbaşkanı Erdo­ğan´ın ilkesi olan devlet ve millet bütünlüğünü çok iyi sağlayarak Sivaslıların sevgisini kazandı. 7´den 70´e her vatandaş Vali Salih Ayhan´a ulaşabiliyor ve hem sı­kıntısını hem sevgisini rahatça dile getirebiliyor. Hem ekonomik hem sosyal anlamda Sivas dolu dolu bir yılı geride bıraktı. 2020 yılının daha güzel olması umudu ile...

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?